Трети пореден ден летище „Завентем” в Брюксел анулира полети

4
Добави коментар
stuklen
stuklen

И днес летище София отменя предвидените полети до и от летище „Завентем“ в Белгия, изпълнявани от авиокомпания България Ер.Анулиран са полетите:…

И днес летище София отменя предвидените полети до и от летище „Завентем“ в Белгия, изпълнявани от авиокомпания България Ер.

Анулиран са полетите: FB 407A, излитащ за Брюксел (Завентем) с планиран час 17:40 ч. и FB 408A, кацащ от Брюксел (Завентем) с планиран час 23:55 ч.

Полетите на авиокомпания Wizz Air до и от летище „Шарлероа“ ще се изпълнят по разписание.

Промените се правят заради терористичните атаки, които бяха извършени на брюкселското летище „Завентем“ на 22 март сутринта. Оттогава летище София не обслужва полети от и до белгийската аерогара.

На международното летище „Франкфурт Рейн-Майн“, което е третото по големина в Европа, са въведени повишени мерки за сигурност във връзка с атентатите в Брюксел, предава Merkur. Информацията беше съобщена от говорителя на полицията Кристиан Алтенхофен, който не разкри допълнителни подробности за решението на властите.

Известно е, че пасажерите ще преминават през засилени проверки и затова са призовани да планират по-ранно пристигане на летището във връзка с необходимото време за проверки. 

По-рано днес „Луфтханза“ и дъщерната й компания „Австрийски авиолинии“ преустановиха всички полети до белгийската столица до понеделник 28 март, когато приключват Великденските празници в католическия свят. Засегнати от мярката ще бъдат 12,3 хил. пасажери, закупили билети за общо 156 планирани полета.

 

Източник: www.cross.bg

Ако материала Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Тагове София | Днес | Брюксел | летище | авиокомпания | Завентем | полети

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!