Идеи за дома: Стари прозорци в интериора

18
Добави коментар
avi4ka
avi4ka

09 Септември, 2009 г. – 09:52, Коментари – 0

От: Десислава Златкова

Старите, дървени прозорци, които са били част от домът ви в продължение на дълги години и вече, по една или друга причина, не са в употреба, можете да съживите за нов живот. С повече въобравение и с малко сръчност бихте могли, в домашни условия да си сглобите декоративни елементи, а защо не и мебели, за интериора или екстериора, именно използвайки овехтелите си прозорци.

 

Разделителна стена

Стена от окачени, стари прозорци е перфектна за жилищни пространства, в които се помещават няколко функционални зони едновременно. Стената, но от прозорци, не от бетон, е нужното разделение и то без да се жертва светлина в помещението. Такава стена може да разбеля кухнята от дневната например.

Разделителна стена за малки пространства

Ние ви предловихме използване на това деление в големи открити пространства, но се оказа че то е доста полезно и в малките къщи.

Закачалка

За да си направите такава винтидж закачалка са ви необходими няколко гвоздейчета, с които да я прикрепите за стената, няколко кукички, на които да си закачате палтата и една рамка от стар прозорец. 

Верандата

Не е задълвително верандата ви да има класически вид от тухленски зид. За да разчупите стандартното и да вкарате положителни вибрации непосредствена  на входа на дома си, може да си сглобите и поставите стена-веранда от стари рамки на прозорци.

Поставка за кухненски съдове

Необходими са ви четири кукички, с които да свържете веригата за четирите края на стария прозорец и още няколко, на която да закачате тенджерите и тиганите си. Важното е да се избере здрав прозорец и безопасно да закачите приспособлението за тавана. Прозореца може да бъде доста тежък, за това трябва да изберете куки и верига, подходящи както за неговото тегло, така и за теглото на съдовете.

 

Оранжерия

Оранжерия за саксийни растения или растения посадени в земята – няма почти никакво значение. Материалите са еднакви, разликите са в конструкцията. За да си направите голяма, функционална оранжерия трябва да имате под ръка стари прозорци и няколко нови панти. 

Градинска маса

За да си напрашите градинска, декоративна маса като тази, са ви необходими четири крака за маса и един дълъг, тесен, излязъл от употреба прозорец. За по-добър външен вид може да боядисате новата си градинска мебел и бъдете наясно, че боядисването отнема повече време от сглобяването.