Как да отслабнем – 12 лесни за следване съвета

1
Добави коментар

Искате да се вталите за лятото, или пък  Ви предстои събитие, на което трябва да изглеждате добре?Не, не почвайте да гладувате, или да тичате като луди в парка. В тази статия ще Ви запознаем с 12 съвета за отслабване, които са много лесни за следване и ще Ви доведат до желаната цел.

1. Намалете приема на  въглехидрати веднага – Опитайте се да ядете само зеленчуци (без картофи), за покриване  на въглехидратните Ви нужди. Това означава –  без захар или нишесте. Зеленчуците са богати на полезни хранителни вещества, и  са с ниско съдържание на калории. Чрез намаляване на приема на въглехидрати, тялото Ви също така  ще изхвърли излишната  вода, тъй като 1 грам въглехидрати изисква 4 грама съхранена в тялото вода.

2. Яжте храни  богати на протеини  – Не всеки знае това, но протеините имат способността да  потискат апетита повече от въглехидратите  или мазнините, но също така изискват  повече енергия за своето преработване.Това означава, че приемайки храни богати на протеини, Вие ​​всъщност ще  изгаряте  повече калории. В допълнение,  високия  прием на протеини ще подкрепи мускулната тъкан, така че тялото Ви ще гори калории без да губи мускулна маса.

3. Намалете приема на калории – Съжаляваме, но няма друг начин. Трябва да ядете по-малко, но чрез включването на  протеини и зеленчуци  в диетата, няма да чувствате разлика от нормалния хранителен режим.

4. Взимайте  рибено масло – Рибеното  масло  подкрепя загубата  на мазнини и подобрява структурата на тялото, с течение на времето. То увеличава  скоростта на метаболизма и постоянната му  употреба, постепенно води до редуциране на излишните мазнини.

5. Пийте вода – Трябва да се стремите да  пиете голямо количество  вода когато сте на диета. Това ще ви държи хидратирани, което е много важно. Дехидратацията  ще Ви накара да се чувствате без тонус и енергия….като изцедени. Освен това е и  много опасна за вашето здраве.

6. Пийте зелен чай – Много добра идея е, да се пият 3-4 чаши зелен чай на ден. Зеленият чай е изключително здравословен, защото е богат на антиоксиданти. Освен това, зеленият чай е невероятно ефективно натурално средство за изгарянето на мазнините и потискане на  апетита , и именно тези полезни свойства  го правят страхотно допълнение за всяка  диета. Не го допълвайте с мляко и  захар! Изпийте  го направо, както японците правят .

7. Вдигайте тежести – Вие трябва да провеждате тренировки  с тежести, 3-4 пъти на седмица. Използвайте  комбинирани упражнения, които ангажират няколко мускулни групи и се опитайте  да стоите  настрана от машините във фитнес залата,  – не търсете упражнения, които са  по-лесни. Изпълняването на упражнения с тежести, с максимална интензивност, ще допринесе за увеличаване на количеството на изгорените калории. Трябва да тренирате за  всяка мускулна група, като правите  между 6-15 повторения при всяко отделно  упражнение. Тренировките с тежести, водят до  използване на почти всичкият  намиращ се в тялото  гликоген, което пък принуждава тялото да гори по голямо количество от  съхранените мазнини. Също така, това спомага  и за увеличаването  нивата на растежния хормон, което също  може да има  положителен ефект върху загубата на мазнини.

8. Спете достатъчно – Хората, които спят твърде малко, са склонни да имат  повишени нива на хормоните на стреса, които могат да доведат до увеличаване на апетита за захар и по-бавен метаболизъм. Така че осигурете си поне 8 часа сън, за да можете да отслабвате пълноценно.

9. Не забравяйте кардио упражненията –  Ако искате да изгорите излишните мазнини, трябва да се стремите да правите кардио упражнения, поне  3-5 пъти в седмицата, или в комбинация с упражненията с тежести, или в отделни дни. Ако сте в добро физическо състояние, правете тренировки изцяло с кардио веднъж или два пъти седмично, като комбинирате упражнения с  висока интензивност .

 10. Ограничете приема на алкохол – Много от алкохолните напитки имат доста калории. Дори и едно малко питие, може да превиши вашият допустим калориен прием за деня. Струва ли си? Халба бира със съдържание на  алкохол 5%, съдържа 200 калории….и това е само едно питие. Освен това, когато пиете алкохол тялото Ви трябва да го  метаболизира, преди  да използва  други източници на енергия, каквито са излишните мазнини. Така че ако наистина искате да отслабнете, по – добре се откажете от алкохола.

11. Движете се – За да отслабнете не е достатъчно само да пазите диета – трябва и да се движите.Не бъдете мързеливи, а се движете колкото можете повече. Използвайте стълбите  а не с асансьора, разходете се  до магазина, вместо да отидете с колата…същото се отнася и за придвижването до работа-вървете или карайте колело до там. Всички тези малки битови дейности, си имат своето положително влияние върху процеса на отслабване.

12. Включете в хранителния си режим  добавка за  изгаряне на мазнини – Има много  такива добавки на пазара, които могат да Ви помогнат да отслабнете. Някои от тях съдействат за подтискане на апетита, други пък  ще Ви дадат  повече енергия,  за да можете да тренирате повече време, и съответно да изгаряте повече калории. Изберете тази добавка, която смятате че е най – подходяща за Вас и действайте.