Наталия Гуркова на сцената на SOFIA FASHION WEEK 2016

1
Добави коментар
Fashion.bg
Fashion.bg

Наталия Гуркова на сцената на SOFIA FASHION WEEK 2016

* Haute Couture вечер: блясък, стил и красота 

Силвия Тодорова

Четвъртият ден от топ модното събитие Sofia Fashion Week 2016  с организатори Hotel Marinela  и  агенция 359 Model & Talеnt, представи висша мода на топ дизайнери и висок  клас марки от България и Европа. Модното шоу за поредна вечер се вихри на бляскавата сцена в зала EFE на Hotel Marinela, преобразена специално за събитието с атрактивен декор и ефектен интериорен дизайн. Световният моден гигант Fashion TV отразяваше Haute Couture вечерта (25.03) на Sofia Fashion Week пролет/ лято 2016. А Наталия Гуркова – Михалевич, Мис България 1998, се завърна на модния подиум след дълго отсъствие именно на грандиозната сцена на  Sofia Fashion Week 2016.

Марката за луксозни, ръчно изработени бижута Desire Mark откри със специално шоу-ревю четвъртата вечер на бляскавото модно събитие. Дизайнерката Десислава Маркова представи новата си колекция под съпровода на живо изпълнение от звездите на Virginia Records – Pavell и Venci Venc’. Спечелилите наградата за „Група на годината“ за 2015 г. на 359 Hip-Hop Awards изпълнители бяха приготвили различна визия за участието си в топ модния форум, а дефилето заедно с тях откри Камелия Аврамова. Атрактивните бижута от последната колекция на Desire Mark са изработени от внимателно подбрани естествени минерали, благородни метали и кристали Swarovski.

Бурни аплодисменти в цялата зала спечели дефилето на луксозната лайфстайл марка Nina Naustdal на английската дизайнерка Нина Нощдал, носител на няколко награди, която създава висок клас мода, както и ready to wear, бижута, аксесоари, булчински и детски колекции. Тя представи своите есен/зима 2016 ready to wear и пролет/лято 2017 couture детски колекции, а на подиума дефилираха чаровни малки манекени. 

Наталия Гуркова – Михалевич беше специален гост в ревюто на PK Fashion Studio, което закри с красива булчинска рокля. Младата дизайнерка Пембе Кенан показа висша мода колекция „Сияние“, в която залага на женствеността и на онези детайли по тялото на жената, които трябва да бъдат подчертани по най-изискан начин. Дизайнерката използва естествени материи,  дантела и ръчно изработени детайли.

Три модни бранда показаха мъжка мода в Haute Couture вечерта на Sofia Fashion Week 2016. Desizo Monni Milano с дизайнер Симона Каканакова представи колекция „Руска приказка” есен/зима 2016/17, вдъхновена изцяло от Сибир и Бялата руска армия. В колекцията присъстват различни елементи, взаимствани от руските униформи – силуета на дрехите и материалите – кожа и еко косъм. Цветовете са тоналности на сиво, бяло, синьо и бежово, подчинени на цветовата гама на сибирската зима. MONNI с дизайнер Даяна Димкова представи колекция „Графична вълна” за сезон есен/зима 2016/17, вдъхновена от графичните вълни, геометрични фигури и тяхната трансформация. Графизмът на MONNI се предлага по минималистичен и класически начин, а характерни за колекцията са геометричното срязване, контраста както в платовете, така и в цветовете. M`SUIT представи визията на модерния мъж – динамичен, решителен, в крак със световните модни тенденции. Дизайнерските решения на Msuit са в тон с модните линии от Италия, съчетавани с духа на Босфора и утвърдено отлично качество на материите и изработката. Колекцията на M`SUIT залага на тъмно синьото във всичките му нюанси, костюми в три части като елечето е в различен цвят а панталоните са с тесен крачол. Тенденцията при саката е към удължаване и разширени ревери, но се запазва слим линията. 

Носителката на „Златна игла” на Академията за мода Нели Колева, представи колекция, която превзе модния модиум на Sofia Fashion Week 2016 с женственост, сексапил, динамика и лукс – опорни точки в естествената философия на дизайнерката. Тя показа как дрехите й с перфектна конструкция и линия, и с щипка артистичност, превръщат всяка жена в индивидуалистка. Нели Колева е участвала в престижни модни изложения в Париж и Амстердам, а нейни колекции са излъчвани по Fashion TV.

Студио за моден дизайн C-Ajoure с дизайнер Антония Тончева представи облекла, които се отличават с индивидуалност и елегантност, и предоставят комфорт на тялото и личността. За тази цел дизайнерката използва фини естествени тъкани, които подбира внимателно и изпробва всяка материя за устойчивост във времето. Дефилето започна нестандартно с боса таньорка, която показа първия тоалет. 

Финалът на модното шоу за вечерта беше запазен за предложенията към младоженците. Eксклузивна булчинска колекция Fusion показа дизайнерът Стоян Радичев, заложил на оригинални цветови решения, при които шампанско прелива в праскова с омбре ефект. Комбинация от различни материи и дължини, смесване на дантели и ефектна украса придават на тоалетите в колекцията му въздушност и лекота. Вярна на стила си Марияна Папаличева, дизайнер на модна къща за официално мъжко облекло „Агресор” разчупи статуквото, излизайки от стандартните рамки на представата за мъжкия костюм. В новата си колекция младоженска мода, тя провокира и разнообразява строгия вид на костюма, като използва цветни тъкани с декоративни елементи и аксесоари.

Известните лица, които присъстваха на третата вечер бяха: Мария Бонева, проф. Любомир Стойков, Виктория Кесаровска, Нина Нощдал, Магдален Димитров, Мира Цанева, Ирина Папазова, Калина Паскалева, дизайнерите Жана Жекова, Росица Рангелова, Веселка Крачунова, както и Красимира Богданова, Пламен Марков, представители на Maserati и водка „Норвегия”, Денди, Бони, Гери Дончева, Стела Йорданова, Румяна Маринова, Мадлена Иванова. Събитието уважиха и главни редактори на водещи модни издания, модни блогъри и много VIP личности от модния и бизнес елит на страната.
Водещи на гала вечерта бяха Павел Владимиров и Камелия Аврамова, която е и хореограф на събитието. Режисьор на Sofia Fashion Week e Силвестър Лолов. А наред с модните дефилета гостите имаха възможност да се насладят и на танцово шоу на VS Dance – спектакълът Don’t twerk – Vougе под специалната хореография на Виктория Димитрова-Голди и с невероятните костюми на Антония Стоянова.
Сред известните лица на модния подиум бяха: Юлия Юревич, Цвети Разложка, Райна Налджиева, Жана Янева, Роси Иванова, Кристина Несторова, Диана Иванчева, Ваня Пейчева, Деница Стоянова, Яна Христова, Али Алиев, Даниел Георгиев и др. Моделите, които дефилираха са от модна агенция „Визаж”. Афтърпартито се състоя в лоби бара на Hotel Marinela.

Грандиозният моден форум Sofia Fashion Week 2016  ще завърши с блякава гала вечер на 26 март. Финалът на топ модното събитие е запазен за ексклузивни ревюта на специални гости и топ световни марки с представителства в България. Вечерта ще открият 100 Кила и Цветелина Янева, а специален гост на официалното афтър парти в последната вечер на Sofia Fashion Week 2016 е DJ TARKAN. Kамерите на Fashion TV ще следят модното шоу, след което залата ще бъде коренно преобразена от екипите на EFE Event Management специално за финалното афтър парти.

На Sofia Fashion Week 2016 не се допускат лица под 16 години, а младежи от 16 до 18 години могат да присъстват с придружител. За най-малките деца организаторите със съдействието на Haribo са се погрижили всяка вечер да има детски кът в Hotel Marinela.

Снимки:
1. Водещите Павел Владимиров и Камелия Аврамова
2. – 4.  Шоу-ревю на Desire Mark с участието на Pavell и Venci Venc’.
5. – 6. Модели на Nina Naustdal
7. Наталия Гуркова – Михалевич с булчинска рокля на PK Fashion Studio
8. Модел на PK Fashion Studio
9. – 10.  Модели на Desizo Monni Milano
11. – 12. Модели на MONNI
13. – 14. Модели на M`SUIT
15. – 16. Модели на Нели Колева
17. Танцьорка показа първия модел на C-Ajoure
18. Модел на C-Ajoure
19. – 21. Модели на Стоян Радичев
22. – 23. Модели на „Агресор”
24 Танцово шоу на VS Dance – спектакълът Don’t twerk – Vougе

Фото: © Иван Йорданов