Банков обир в Русе

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ПРЕЗ ДУПКА В СТЕНАТА
Банков обир в Русе
Отворът е бил прецизно направен, за да съвпадне с ниво на стелаж в банковия трезор, където са се съхранявали 100 левови банкноти. Пак по неофициална информация липсват около 50 пачки

28 Март 2016 16:29
0

принтирай

|

текст

Тази сутрин в Русе, банкови служители на Пощенска банка, установяват и подават сигнал към полицията, за неправомерно нахлуване в помещение на банката, в което се съхраняват парични средства.

Установено е, че отворът е направен през почивните дни, когато банката е затворена, чрез пробиване на стена, от страна на подземни обществени гаражи. От полицията потвърдиха първоначалната информация и допълниха: „Тази сутрин в 08:28 е подаден сигнал за кражба на пари от офис на пощенска банка. На място е пристигнала дежурна оперативна група, към момента продължава огледа на произшествието.

Това, което към момента е установено, че от съседно помещение чрез отвор е проникнато в помещение където се съхраняват паричните средства. Технологично огледа не е приключил, поради което и към момента не е установена точна парична сума, която е предмет на кражбата. Най-вероятно има взети пари, но към момента сумата не е установена.“ заяви старши комисар Теодор Атанасов.

В подземните гаражи няма инсталирано видеонаблюдение и не се дава информация, колко голям е направения отвор, нито от кое ниво на подземното съоръжение е проникнато. Целия ден бяха разпитвани собственици и наематели на гаражните клетки.

По непотвърдена информация, най-вероятно става за участие на вътрешен човек. Отворът е бил прецизно направен, за да съвпадне с ниво на стелаж в банковия трезор, където са се съхранявали 100 левови банкноти. Пак по неофициална информация липсват около 50 пачки. Тепърва ще се прави пълна ревизия, за да се установи точната открадната сума. За целия ден банковият клон остана затворен за граждани.