Печат на материали със скреч покритие за триене

2
Добави коментар
optimalprint
optimalprint

Използването на скреч покритие за триене, не е запазена област само за добре познатите лотарийни билети. Ползването му е подходящо и за много други печатни материали, за които ще ви разкажа тук.

Самият процес представлява поставяне на фолио (сребърно или златно), чрез нагряване, което може да се отстрани с ръба на монета. Под самото фолио най-често се намира скрита важна информация. Фолиото може да бъде, както в правоъгълна, така и в друга специфична форма. Най-често информацията под фолиото е променлива, за която е необходима персонализация чрез дигитален печат. Ето за какви материали е подходящо използването на скреч покритие за триене:

Талони за игри

Игрите с моментни печалби са много модерни не само в България, но и по света. Те са направени именно по този метод, но всяка фирма също може да направи подобни промоционални талони, с които да увеличи интереса към предлаганите продукти. Със сигурност няма ограничение към вида на предлаганите услуги и този тип талони са подходящи за: бензиностанции, хранителни вериги, продажба на различни продукти и услуги.

Карти за достъп и отстъпки

Преди години в България бяха много модерни картите за достъп до интернет, които имаха скрити потребителско име и парола. Те ставаха достъпни за потребителя след изтриване на скреч покритие. Подобни карти са подходящи още за телефонни услуги, отстъпки или бонуси в магазини.

Визитки

Във следващото видео може да видите един интересен пример за визитка със скреч покритие за триене

Географски карти

Все по-голяма популярност набират различни карти, които могат да бъдат изтривани, с което по различен начин се визуализират посетени географски места. Интересното в случая е, че върху скреч покритието се отпечатва допълнителна информация в един цвят, така че да знаете къде точно и какво трябва да изтриете.

Табло с бирите по света

На последно място идва един по-нестандартен пример с карта на бирите. Тя съдържа 99 Craft марки, разделени в отделни групи по марки, видове и дори по години и съдържание. Всяка опитана може да бъде изтрита… и така, докато не се запознаете с всеки един вкус.

Запитване за печатни материали със скреч покритие за триене може да изпратите на: [email protected]

Текст: Антон Даскалов

Related