98-годишна взриви публиката с изпълнението си на пиано

1
Добави коментар
bgwoman
bgwoman

Луис Кънингам (Lois Cunningham) накара хиляди хора, събрали се на концерт в Grand Ole Opry, да я аплодират за невероятното й изпълнение на сцената. 98-годишната жена доказа, че възрастта е само една цифра и няма нищо общо с възможностите, които човешкият дух и талант крият.

Най-голямата мечта на Луис е била да свири на голяма сцена. И ето че почти на 100 години тя успява да я осъществи. Това се случи на концерта на Джош Търнър, който прекъсна изпълнението си, за да покани на сцената пианистката Луис. Тя е баба на неговата съпруга.

Кой е Джош Търнър? Джош Търнър е роден през 1977 година и е сред най-известните съвременни изпълнители на кънтри. Започва да пее още като дете основно в различни църковни хорове. Отдава се на музиката и кариерата. Дебютният му албум „Long Black Train“ излиза през 2013-а. Година по-късно продажбата му надхвърля един милион екземпляра. Следващите му албуми са ”Your Man”, „Would You Go with Me“, ”Everything Is Fine”, ”Haywire”. Има трима сина.

„Голямата стара опера“ и успехът на кънтри изпълнителите Grand Ole Opry е едно от най-старите и реномирани радиопредавания в САЩ и се провежда под формата на концерт, който се предава пряко в ефира. Концертът продължава два часа и в него участват звездите на кънтри музиката. Първото предаване е още през далечната 1925 година, а за място е избрано студио в град Нашвил, Тексас. Названието на музикалното предаване се предлага като иронична закачка на обвиненията, че кънтри жанрът е селска култура. Затова и от играта на думи „Голяма стара опера“ се подразбира традиционна американска музика. През 1939 година предаването си извоюва място в концепцията на NBC Red Network и се предава в цялата страна. Участието в шоу продукцията се смята за най-бързия път към популярност и успех. През 1954 година на сцената пее Елвис Пресли, чието име още почти никой не знае.

Наистина е трогателно, когато именно на тази сцена свири 98-годишната Луис Кънингам. Дъхът спира от възхита пред неограничените човешки възможности, нали!