Какви храни да консумираме при висока температура

1
Добави коментар
sonya.aroyo
sonya.aroyo

Когато детето има висока температура важно е да знаете как да помогнете на тялото да се справи по-бързо с треската. По принцип високата температура не причинява проблеми и помага на организма да се бори с инфекции. За да подпомгнете организма трябва да избягвате храни, които натоварват храносмилателната система като пържени и сурови храни. Най-подходящите храни за дете с висока температура са следните:

Течности

Ако детето има висока температура (треска) трябва да приема течности като вода или изцедени сокове. Например пиенето на чаша портокалов сок на всеки 3 часа е не само чудесен източник на енергия, но също така е богат на витамин С. Следователно той повишава естествения имунитет и повишава способността на организма да се бори с болестите.

Пилешка супа

Пилешката супа с лимон също осигурява хранителни вещества, топлина и протеини. Когато пилешка супа се смесва със зеленчуци, тя се превръща в добър източник на антиоксиданти-хранителни вещества, които подпомагат имунната система. Протеините съдържащи се в пилешката супа помагат за възстановяне силите на тялото и ускорява процеса на възстановяване от треска и други заболявания.

Пробиотични храни

Доказано е че пробиотични храни могат ефективно да повлиаят висока температура и кашлица. Тези храни могат да се използват като антибиотици при деца. Изследванията показват, че децата на възраст между 3 и 5 години с повишена температура или симптоми на настинка приемащи пробиотици в продължение на не по-малко от шест месеца, показват 32% по-малко симптоми за хрема и кашлица в сравнение с деца с висока температура и кашлица, които не са взимали пробиотици. Хранителни източници, богати на пробиотици включват кисело мляко, ферментирало зеле и кисело зеле.

Мека диета

Мек диета се състои от задушени зеленчуци, овесена каша, варени яйца и кисело мляко. Основната причина, поради която тези храни са по-меки храни е така, защото те са лесни за възприемане и снабдяват организма с много енергия, необходими за ускоряване на процеса на възстановяване.

Джинджифил

Когато имате висока температура подходящ е приема на оризова каша и джинджифил комбинира с зеленчуков бульон. Това е така, защото те са лесно смилаеми за организма. Джинджифилът има силни противовъзпалителни свойства, които помагат за премахване на високата температура. Чай от джинджифил се приготвя като се настъргва количество колкото една супева лъжица и се залива с 200мл топла вода.

Пресни плодове

Плодовете са по-лесно смилаеми, освен това са богати на витамини, и ускоряват процеса на възстановяване. Плодове при висока температура са портокали, ябълки, грозде, лимони, ананаси и т.н. Избягвайте консумацията на готови или консервирани плодови сокове. Те съдържат високо количество консерванти, които повече вредят отколкото да помагат на тялото.

         7. Чесън

Чесънът е един от най-добрите естесвени антибиотици. Той съдържа висок процент на антиоксиданти, които стимулират имунната система на организма. Ако имате висока температура, счукайте една скалидка чесън и разбъркайте с гореща вода, приемайте два пъти на ден.

      8. Пресен риган

Риган се използва за лечение на много заболявания, като респираторни заболявания и болки в гърлото. Може да се приема през устата за лечение на настинки, грип и треска.

Не забравяйте, най-добрата защита е здравословното хранене на децата през цялата година.

Източник: http://www.newhealthguide.org/