Задържаха шефа и 13 служители на ДАИ

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Антикорупционна спецакция в цялата страна доведе до ареста на шефа на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” (бившата ДАИ) и още негови служители. Цветелин Цветанов и подчинените му са уличени в приемане на подкупи и издаване на фалшиви книжки. Акцията продължава, като днес се очаква да бъдат оповестени подробните доказателства срещу тях, предават националните медии.

Разследването е за изнудване на превозвачи, издаване на лицензи за превозваческа дейност, купуване на шофьорски книжки, както и за манипулиране чрез подправяне на изпитни протоколи на кандидат-шофьори.

Разпитани са много свидетели, иззети са и много документи при обиските в сряда. По непотвърдена информация са открити “черни счетоводни книги”, в които са вписани сумите от подкупи, приети за издаването на фиктивни книжки.

Операцията продължава и в момента на територията на цялата страна, като сред градовете, в които са извършени обиски са София, Варна, Враца, Видин и Габрово. В рамките на акцията са използвани и СРС-та, потвърди говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред БНТ. Акцията се провежда съвместно от ГДБОП, ДАНС и прокуратурата.

Транспортният министър Ивайло Московски е разпоредил да се оказва пълно съдействие на службите. Всички служители, за които се докаже, че имат вина, ще бъдат уволнени, каза Московски.