КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ ДАЛИ ТОЙ ВИ ЛЪЖЕ С ПОМОЩТА НА ЕЗИКА НА ТЯЛОТО?

3
Добави коментар

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако подозирате, че вашият съпруг или приятел не казва цялата истина, не приемайте буквално думите му. Вместо това, използвайте езика на тялото, за да разберете какво се крие зад тях, тъй като голяма част от него е израз на подсъзнателни реакции, които вашият партньор няма как да скрие, но за вас те могат да бъдат достоверен знак. Когато сте загрижени, че човекът до вас не е искрен, не влизайте в конфронтации с него, а бъдете наблюдателни.

Стъпка 1

Наблюдавайте действията или реакциите на тялото му, когато го попитате в прав текст дали ви лъже или не. Не се ядосвайте и не влизайте в конфликт, но бъдете непреклонни и не оставяйте в него впечатлението, че може да избегне вашия въпрос. Първоначално трябва да наблюдавате две неща – дали той се притеснява и става нервен или започва да се поти. Ако партньорът ви непрекъснато докосва лицето си, прокарва пръсти през косата или си „играе“ с часовника, то определено не е искрен с вас!

Стъпка 2

Обърнете внимание на тона на гласа му, когато той отговаря на вашите въпроси. В повечето случаи, ако лъже, мъжът става раздразнителен и заема отбранителна поза, вместо да отговаря спокойно и да се опита да разсее съмненията, които ви глождят. Това, разбира се, не е категорично доказателство, тъй като повечето мъже са достатъчно умни и знаят, че спокойствието е от ключово значение, за да не се издадат. Въпреки това, дори и да получите само един отговор, придружен от по-враждебен тон, трябва да знаете, че вашите подозрения не са били напразни.

Стъпка 3

Задавайте въпроси и упражнете натиск върху него, за да ви отговори на всички тях. Смесете ги с други, които нямат нищо общо с конкретния повод. Лъжците са изключително добри, когато сглобяват разумното си алиби в хронологичен ред, но когато трябва да преразгледат аспектите от тяхната история в друга последователност, могат да допуснат грешки, които ще разклатят стабилността на тяхната теория. Не забравяйте да копаете на дълбоко и да се опитате да получите конкретни подробности, тъй като повечето от лъжите са построени неясно и ако настоявате за изчерпателни отговори, бързо ще установите дали обстоятелствата се скалъпват на място.

Стъпка 4

Обърнете внимание на контакта с очи. Когато хората лъжат, често избягват да гледат своя събеседник в очите. И ако вашият партньор всячески се старае да избягва погледа ви, то имате основателна причина да го подозирате.

Стъпка 5

Преразгледайте ситуацията и след няколко дни отново задайте своите въпроси. Запомнете отговорите на по-специфичните от тях и ги повторете. Ако получите различни отговори, изводът е само един – човекът срещу вас е неискрен и прави всичко възможно да ви заблуди.

Източник : framar.bg