Пет причини, поради които да живеем на село

1
Добави коментар
metalbeast
metalbeast

Истина е, че почти всеки от Вас, уважаеми читатели, е прекарвал определен период от живота си на село. Истина е също така, че именно от там са запечатани спомените, които се помнят и до ден днешен.

Ако до преди години, всеки искаше да живее в големите градове, то днес нещата не стоят така. Вярно е, че когато имаш нещо, търсиш противоположното, но ситуацията в големите градове днес, през 2016 година, е тъжна, мрачна, прашна и т.н.т.

В този ред на мисли е време да представим на Вашето внимание пет причини, поради които да се преместите на село. Важно е да знаете, че не е задължително изцяло да се преместите на село, може да прекарвате три дни от седмицата, но е важно, да не седите в големия град, особено през уикендите.

И така, първата причина е … въздухът. Чистият въздух на село не може да се сравнява с този на големия град. Доста хора се оплакват от главоболие, затруднено дишане, дискомфорт. Причините са много, някой от които ще намерите, ако продължите да четете статията до самия край.

Втората причина, поради която би било добре да предпочетете селото пред града, това е тишината. Шумът в градовете е толкова завишен, че когато свикнете с него и попаднете на спокойно място, се чувствате странно. Трудно е да опишем, колко по-добре действа спокойствието на човешкия организъм. Ако сте човек, който твори – писател, дизайнер, проектант, архитект – то плюсовете от спокойствието и тишината за Вашата професия са стотици.

Третата причина – това е екологичния начин на водене на живот. Ако си посадите домати и краставици на село, при консумацията им ще усетите истинският вкус на биопродуктите. Ще видите също, че този вкус не може да се сравнява дори с продуктите от така нашумелите напоследък биошопове (биомагазини), които ги има зад всеки ъгъл. Чувството, когато откъснете плод или зеленчук и след това го консумирате не може да се сравни с нищо друго.

Четвъртата причина – евтиния начин на живот. На село е в пъти по-евтино, отколкото в града.
Не е тайна, че един уикенд, прекаран в града, излиза солено, а на село няма за какво да се харчат парите. Достатъчно е да се насладите на природата, която Ви заобикаля.
Нещо повече, на село има домашна работа в изобилие, която не позволява дори за миг да се замислите за харчене на пари.

Петата причина – това е … красотата на природата. Няма как да сравняваме огромните кооперации, които не позволяват дори лек ветрец, с малките къщурки, обсипани с прекрасна зеленина. Нещо повече, човешките очи жадуват за зелено, за природа. Природата на село не може да се сравнява с „бетонената джунгла“.
Причините за живот на село са много, но най-важните Ви представихме в настоящата статия.