Декоративни мазилки

1
Добави коментар
emo-ivanov
emo-ivanov

Декоративни мазилки

С помощта на декоративната гипсова мазилка можете да създадете уникални ефекти, които не могат да бъдат постигнати с боя. Пример за такива ефекти е класическата автентична Венецианска мазилка. Типичната варовикова мазилка се създава с помощта на напълно натурални продукти – смес от минерални съставки в специфични пропорции. Точното описание на състава на продукта го прави лесно отличим в ефектите, които можете да постигнете.

 

В своята същност всички декоративни мазилки са продукти с висока водопропускливост и издръжливост. Това е от особено голямо значение, особено ако мазилката ще се нанася в помещение с високи нива на влага – кухни, бани. Друга известна характеристика е добрата адхезия на материала. Висококачествените продукти не винаги се нуждаят от грунд, за да се задържат добре върху повърхността, но за това пък прави целия процес на полагане на тънки слоеве мазилка по-лесен. По-тънките слоеве мазилка помагат за по-бързото съхнене на стените.

 

Но за това пък прекалено тънките слоеве гипсова мазилка спомагат за по-бързото откриване на пукнатини на повърхността. Декоративните ефекти създадени с тази мазилка изискват голяма прецизност при последователното полагане на слоевете за постигането на перфектен ефект. Инструментът, който можете да използвате за нанасянето е парче назъбена стомана, с което да оформяте желания релеф.

 

Декоративната гипсова мазилка се използва за довършителни дейности върху стени и тавани, прави се от минерали и синтетични компоненти. Декоративните мазилки напоследък се превръщат в модерни и популярни в интериорния дизайн заради многото си предимства:

 

Декоративната гипсова мазилка се използва лесно;
Полага се бързо и изисква минимална подготовка преди започване на работа;
Материалите не са скъпи в сравнение с други типове довършителни повърхности за стени;
С гипсовата мазилка можете успешно да замаскирате несъвършенства по основата на стената: малки дупчици, пукнатини и нарушен релеф.
Подходяща е за всеки тип интериорен стил;
Защитава стаята от мухъл и влага;
Придава на стените допълнителна текстура и дълбочина;
Мазилката е изключително издръжлива на външни механични движения ( земетресения, силен вятър), както и на високи нива на влага, висока температура;