Чанти като за мъже

1
Добави коментар
Boryana_Antimova
Boryana_Antimova

Те отдавна не са привилегия само за нежния пол, а дизайнерите стават все по-смели в предложенията си… Изберете подходящия модел според стила си на живот.

Чантата отдавна не е аксесоар, запазен само за дамския гардероб. Ако се огледате по улиците, ще видите все повече мъже, които носят чанти от различен калибър. Въпросът е как да изберете подходящия аксесоар според стила си на живот и обличане, така че да не изглеждате нелепо с него.

Забравете за традиционните портфейли с дръжки и чанти с цип, капак и три отделения за костюмари. Светът е едно голямо село, динамичният начин на живот налага и нова мода аксесоари за силния пол с общовалидни наименования. Ето новите няколко топ актуални модела за динамични и практични мъже, които отговарят на различния стил на живот.

1.Чанта Месинджър (Messenger)

Тя е евтина и обемна, идеална, ако сте студент и ви се налага всеки ден да мъкнете лаптоп или таблет плюс учебници и папки със записки.

2.Чанта Клъч (Clutch)

Тя е шик и елегантна, проектирана е така, че да събира документи, писалки, гума, тефтер, органайзър. Перфектната чанта за архитекти, банкери и бизнесмени, с две думи – за мъже от класа.

3.Платнена ръчна чанта

Тя е огромна и идеална за пътуване или всекидневно пазаруване. Подходяща е също, ако, излизайки от магазин за облекло или обувки, не си падате по разнасяне на хартиени и найлонови торбички с покупки. Ако сте инди или рокер, това е идеалната чанта за вас.

Ако пък сте човек, който през целия си живот има навика да влачи със себе си всички важни неща за всекидневна употреба като айпод, айпад, айфон, блекбъри, мак, лаптоп, афтършев, лак за коса, дезодорант, очила и т.н., това е вашата чанта.

4.Чанта Винтидж (Vintage)

Тя е е за любители на винтидж стила в облеклото. Ако носите папионки, якета и мокасини, тя ще завърши ретро визията ви. Този тип чанта обикновено е от кожа и никога не изглежда нова, тоест, изработена е с ефекти на състаряване.

5.Платнена торба Кежуъл (Casual)

Подходяща е за хора с рокаджийски имидж, с татуировки, пиърсинг, слушащи AC / DC… Може да я направите уникална, като закачите по нея значки, нашивки или сложите стикери. Носи се към тесни джинси, черен тишърт с принт на любима група или риза с къси ракави.

Ако не сте рокаджия с татуировки, тази чанта може да ви свърши работа на път за плажа, като натъпчете в нея плодове, напитки, козметика, книги, вестници и други необходими неща. Става и за пренасяне на продукти за барбекю в парка.

6.Раница Хипстър

Ако постоянно си със слушалки на айфон или смартфон в ушите, носиш оригинални черни очила, може да избереш тази раница.

А ако още не сте се сдобили с чанта, подходяща за вашия стил на живот, успешно „ловуване“ по магазините!

В колекциите си за летния сезон дизайнери като Роберто Кавали предлагат смели решения за мъжете – огромни чанти комбинация от лен или друг текстил и кожа, с традиционно дамски принт.

За традиционалистите

Ако предложенията по-горе ви се виждат прекалено смели, ето как изглеждат някои традиционни видове мъжки чанти: