Великденски „HandMade“ фест в Бургас през следващия уикенд

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Седмица преди Великден, в “най-цветния” уикенд, Бургас ще бъде домакин на третия “HandMade” фест. Той ще се проведе в Експоцентър Флора и ще събере на едно място творци от цялата страна. Отново са подготвени пространства за различни уъркшопи, място за почерпка, благотворителни инициативи и търговски площи.

Фестът ще започне в Деня на Земята (22-ри април) и ще завърши на Цветница (тази година – на 24-и април). Посетителите на “Easter Festival” ще открият празнични декорации, сувенири, аксесоари, бижута, детски играчки и др. Всичко – ръчна изработка. В Гостилницата на феста гостите ще открият топли и студени напитки, закуски, сладкиши, малиново вино, суши, индийска кухня и бургери. След края на работното време ще има и DJ парти.

На 23-и април, вторият фестивален ден, ще се проведе и уъркшоп за изработка на плетени миндали. Мандала, в превод от санскрит е “кръг”, “диск”, е свещен символ, използван при медитации в будизма, ритуален предмет, съзерцателен процес, успокояващ, терапевтичен. Водещ на работилничката отново е дизайнерът Оля Гранкина. Желаещите да вземат участие трябва да се запишат на тел. 0988 386 672. Цената е 10 лева, което включва и материалите, а самият уъркшоп ще се проведе в 12 часа, в Зала 5.

Организатори на “Easter Festival” са “Made by me” – “виновници” и за предните две издания на фестивала, които се проведоха през август и декември миналата година. Фестивалното “градче” ще работи между 8 и 20 часа в трите дни, като входът за посетители е свободен.