България ще е домакин на 40-тия Световен конгрес по лозарство и винарство

10
Добави коментар
borsi
borsi

България ще е домакин на 40-тия Световен конгрес по лозарство и винарство и на 15-та Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното (OIV).

Конгресът ще се проведе в рамките на 8 дни и ще събере над 1 000 представители от всички държави-членки на OIV. 

Това е форум, на който се събира международната научна общност и администрацията, която работи в сектора, водещи световни баери и търговци на вина, както и водещи винени журналисти от цял свят. В рамките на подобни форуми се дискутират и определят политиките на развитие в лозарството и винарството. OIV е междуправителствена организация с призната компетентност за своята работа от научно-техническо естество по отношение на лозовите насаждения, виното, напитките на основата на вино, десертно грозде, стафиди и други продукти, базирани на лозарството и винарството.

Членове на OIV са 46 държави, 21 от които са страни от Европейския съюз. И двете мероприятия са през 2017 г., съобщи пресцентърът на Министерството на земеделието.

Провеждането на този престижен форум в България ще бъде реклама не само за българското вино, но и за страната ни като винопроизводител. Събитие от подобен мащаб ще бъде и изключителна възможност за обмяна на опит и презентация на България като добра винена дестинация.

В рамките на конгреса експерти от цял свят ще дойдат на място и ще представят постиженията си, ще бъдат разисквани научно-технически теми и ще могат да осъществят полезна обмяна на опит и иновации.  

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари