„Под прикритие“ – най-продаваният бг сериал

1
Добави коментар
crimesnews
crimesnews

автор: Светозар Стоянов

От няколко седмици на малкия екран е култовият български сериал „Под прикритие“. Зрителите вече станаха свидетели на това, как Иво Андонов започна бизнес с италианската мафия, заедно с Ния Туджарова и новият му партньор-фармацефтичния бос Александър Сандов. Неотлъчно по петите им обаче е бившето ченге под прокритие- Мартин Христов, заедно със своите колеги от отдел „Терор“ от ГДБОП. Най-добрия коз на Мартин е Ерол, също като него, ченге под прикритие, който успява да се внедри в бандата на Иво.

Само повторенията на епизодите са събрали 36 милиона гледания или близо 92% от всички български зрители и над 90% сред младата аудитория. Интересът към продукцията нараства като от началото на сериала през 2011 г. до края на последния сезон те са се увеличили с 240 хиляди. Внушителен е броят им в сайтовете за видеосподеляне. В интернет, последният сезон отново е събрал около 4,5 милиона гледания, както и около 200 хиляди последователи във Фейсбук.

Известната продуцкия на БНТ 1 е продадена в над 150 държави на 3 континента. Има запитвания и от още страни. Така, „Под прикритие“ се нарежда до популярни сериали като „Игра на тронове”, „В обувките на Сатаната“ и др., които имат продажби в стотици държава, на всички континенти. Успеха на сериала, определено му дава предимство пред останалите сериали, правени през последните 25 години у нас.