Новото BMW Z5 с камуфлаж в снега (ВИДЕО)

1
Добави коментар
charka
charka

Въпреки горещото лятно време навън, ще ви предложим за гледане заснежено видео директно от арктическия кръг. По-парадоксалното е, че на него е хванато в кадър напълно замаскирания с камуфлаж, летен роудстър – новия BMW Z5, който трябва да видим съблечен в края на 2017 година. Наследникът на Z4, който тайно е сниман на зимните тестове е ще бъде първият модел, създаден от партньорството между BMW и Toyota.

Зимният камуфлаж прикрива успешно всички нови извивки и елементи по тялото на кабриолета с изключение на обновения мек таван. BMW е една от малкото компании, които се опитват да съживят сегмента Roadster с уникалния авангарден дизайн и характерните пропорции – дълъг нос, къса задница и задължителното задно задвижване. Може би след успеха на вечния конкурент в класа -Mazda MX-5 , немците решават отново да се включат в битката с горещи малки кабрио-та. Това е интересна вражда, която ще следим с интерес, при положение, че стартът и е даден още в средата на 90-те с хвърляне на ръкавицата от страна на Z3 към японската Miata.

Първоначално замислен като роудстър с твърд таван, Z5 всъщност ще се предлага с мек покрив или като версия купе, позната ни от Z3, който събуждаше доста смесени чувства у феновете.
Иновативната конструкция на задното задвижване ще бъде взаимствана от по-големия роднина BMW 7-серия и ще следва философията на марката за олекотяване на купетата, използвайки алуминии, магнезии, въглеродни влакна и ултра яка стомана. Например покривната конструкция ще се изработва от CFRP.

И двете версии на BMW Z5 – Roadster и Coupe – ще се оборудват със задвижване, мислено от баварските инженери, с изключение на хибридно задвижваните екземпляри – те ще са дело на японското подразделение.
Опционално, моделът ще се предлага и с 4×4 xDrive система, комбинирана с 4 и 6-цилиндрови агрегати.
За цена е твърде рано да се говори все още, но ще ви уведомим при всяка новост около автомобила.