Горелки в Терма Експерт Плюс – пелетни горелки, нафтови, газови и комбинирани горелки

2
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Горелки на конкурентни цени – нафтови, газови, пелетни, комбинирани и дюзи за тях!

Горелките са устройства за образуване на смес от газообразно, течно или твърдо гориво, с въздух или кислород, и за подаването ѝ към мястото на изгаряне. Намират приложение в котелни, пещни и други инсталации, за заваряване и т.н.

В Терма Експерт Плюс предлагаме горелки за отоплителни системи и инсталации, включително пелетни горелки, газови, нафтови и комбинирани горелки. Продуктовата гама включва горелки предназначени за отопление с газ, нафта, мазут, както и комбинирани за газ – нафта или газ – мазут.

* Горелка за твърди горива – система за подаване на смес от гориво и „първичен“ въздух и отделно подаване на „вторичен“ въздух. В зависимост от това, дали подаваният отделно („вторичен“) въздух бива завихрян или не, се различават съответно вихрови и правотокови горелки.

* Горелки за течни горива – различават се по начина на разпръскване на течното гориво. При механичните горелки разпръскването е за сметка на кинетичната енергия на течността. Инжекционните горелки се възползват от инжекционното действие на струя пара. При третия вид горелки за течно гориво – ротационните – горивото се разпръсква под действието на изтичаща въздушна струя.

* Газови горелки – горелките за газови горива се различават според вида на смесване на горивото с въздух – външно, непълно външно и вътрешно. Според налягането, под което работят, биват горелки с ниско налягане (до 5 kPa), със средно налягане (5 – 300 kPa), и с високо налягане (над 300 kPa).

Терма Експерт предлага горелки, предназначени за изгаряне на биомаса или т.н. пелетни горелки, горелки, работещи с течни горива – газ, нафта, както и комбинирани горелки – марки Ерато (GP 20 и GP 20+), Kondor – KB.