9 бързи трика за почистване на дома

2
Добави коментар
stuklen
stuklen

Как да почистим дома си бързо, лесно и ефикасно и то докато спим? Вижте няколко практични съвета за почистване!

1. Почистете душа За да почистите замърсяванията по душа в банята е нужно само да го намажете с оцет, а след това да вържете найлонова торбичка около него. Накиснете го за една нощ. Докато спите оцетът ще събори натрупаната мръсотия.

2. Премахнете загорялото от посудата

Как да почистим загорялата тава или тенджера? Много лесно! Напълнете замърсеният съд с топла вода и добавете почистващ препарат. Оставете да престой за една нощ, а на сутринта ще видите колко лесно ще почистите тенджерата или тавата.

3. Премахнете мазните петна от печката и скарата

Почистването на  мазните отлагания по печката и скарата е дълга и трудна задача. Преди да си легнете, намажете мазните наслагвания с малко амоняк. За една нощ той ще разгради мазните и на сутринта лесно с помощта на гъба ще избършете повърхността.

4. Кажете „Стоп“ на ръждата

Ако си имате предмети, които ръждясват използвайте кока кола. Напълнете съд с напитката и накиснете предметите за една нощ. На сутринта ги почистете с твърда четка.  

5. Почистете мръсните петна от килима

Ако диванът или килимът станат жертва на замърсявания (повръщано, урина, вино, кафе или друго), разбъркайте смес от сода за хляб и вода. С лъжица нанесете сместа върху замърсената зона. Оставя я да изсъхне през нощта, а на сутринта минете само с мокра кърпа.

6. Премахнете котленият камък

Отстраняването на котления камък е лесно и бързо с лимон. За да почистите електрическата кана, например, нарежете няколко лимона на големи парчета, поставете ги в нея и добавете вода. Оставете да заври, след това оставете каната да изстине за една нощ. Лимонът съдържа лимонена киселина, която ще премахне котления камък.

7. Чисти играчки за баня Гумените играчки на вашето дете са много замърсени отвътре? За да ги почистите е необходимо само да смесите литър топла вода с чаша оцет. Накиснете играчки за една нощ. На сутринта изплакнете обилно и оставете да изсъхнат.

8. Диамантен блясък

Как бързо да полираме до блясък плота в кухнята? Направете си разтвор от равни части препарат за прозорци и вода. Нанесете го върху плота в кухнята или накиснете предмета, който искате да заблести. На сутринта само почистете с влажен парцал.

9. Премахване на червените винени петна

Ако изцапате любимата си дреха или покривка с червено вино, поръсете петното със сол и сода за хляб. Солта ще абсорбира петното, докато содата ще помогне петното да излезе по-лесно. Оставете за една нощ преди да изперете.

Ако материала Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Тагове оцет | почистване | вода | играчки

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!