Е модно да бъдеш…

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Напоследък ни заливат съвети за всичко, отвсякъде. Да ядеш повече броколи, да тичаш в парка вместо да ходиш на кино, да намериш перфектната половинка, да направиш стремглава и шеметна кариера, също като по филмите…

И се започва по план:

Да завърша университет.
Да си намеря добре платена и престижна работа.
Да създам семейство и да имам деца.
Да си купя вила за семейна почивка с децата и кучето.
Да събера пари за околосветско пътешествие като се пенсионирам….И се заемаш с изпълнението на плана точка по точка…..Стоп!!! А ти??? Ти попита ли се сама себе си какво Ти искаш? Ами, ако първо обиколиш света и решиш да останеш на един от островите в Индонезия или в джунглите на Мадагаскар? Или ако припознаеш  ултаморденото сити на Сингапур като твоето място, в което да останеш, докато просто ей така си заминала на пътешествие?

По­-важно от всичко друго е да бъдеш себе си. С твоите желания, с твоите възприятия и отражения към света. И това е новата мода. Ексклузивната. Тази, която гордо пристъпва с котешка грация по пътеката и след която всички завистливо се обръщат. Но за да си различна и уникална е необходимо и да си смела, да следваш това, в което вярваш. Да знаеш коя си, какво искаш да дадеш и какво искаш да получиш. Да признаеш, че не си съвършена, но да се приемеш и с твоите недостатъци, и с твоите положителни качества. Защото всеки човек е една малка вселена и именно тук се крие магията.

Затова е модно: Да се храниш здравословно. Не е нужно менюто ти да включва само гореспоменатите броколи със сьомга и зелена салата, ако вместо това предпочиташ таратор и пилешка пържола. Но е нужно да даваш на тялото си достатъчно балансирана храна, която да те кара да изглеждаш и да се чувстваш добре. И ако хапнеш малко повече торта или чипс да не се чувстваш гузна от това. Да се движиш достатъчно. “Здрав дух в здраво тяло” са казали древните спартанци. И не минава оправданието “нямам време” ­ има ли желание, има и начин. Но ако фитнеса или бягането не са твоя спорт, не се насилвай. Винаги можеш да избереш да отидеш на танци или на тенис, или просто да се разходиш в парка. Важното е да го правиш с удоволствие и да усещаш прилив на енергия докато го правиш. Да си винаги в крак с най­-новите тенденции. Да, важно е да си информирана за последните новости ­ от света на модерните технологии до това дали бански на точки или на райета да избереш за следващата почивка. Но това не значи да следваш сляпо модата. По­ценното е да откриеш своя собствен стил и почерк, който да те откроява от останалите и да носи твоята индивидуалност. Ако “горчица” или “пепел от рози” не са сред фаворитите ти, избери цвят, който ти отива и кара лицето ти да заблести, превърни го в свой почерк и се постарай да го вмъкваш небрежно в ежедневието си под формата на детайл или аксесоар.

Да се вслушаш в инстинктите си. Ние, жените, притежаваме интуиция, която пренебрегваме в доста ситуации, само защото дадено нещо изглежда не­разумно. А всъщност доста пъти вътрешния глас ни подсказва правилното решение за самите нас. Затова ако решиш да напуснеш курса по английски, за да си освободиш време за този по испански, моля! Или ако решиш да станеш инструктор по танци вместо да работиш в банка ­ действай.

Пробвай и виж къде е твоето място в световния пъзел.И накрая ­ е модно да бъдеш щастлива! Без условности, без уговорки. Тук и сега. Защото времето е единственото нещо, което не зависи от нас и което не можем да променим. Всичко останало можем ­ с хъс, воля и упоритост. Следвай принципите и стремежите си и се развивай. Направи това, което искаш да оставиш в света, дай най­-доброто на което си способна и нека очите ти да блестят от сълзи на радост и удовлетворение.Тук и сега. Бъди!

Етикети:
бъди себе си, е модно е, живот, звезди, индивидуалност, интересно, красота, любов, Моден свят, Отблизо, радост, стил, стилно, фотограф, фотосесия