„Великолепната седморка“ през XXI век

1
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Ако наскоро сте се питали дали филмовият уестърн не е старомоден жанр, римейкът на класиката от 1960 г. идва навреме, за да ви опровергае

След „Тренировъчен ден“ (2001), който донесе втория „Оскар“ на Дензъл Уошингтън и номинация за Итън Хоук, режисьорът Антоан Фукуа отново работи с тези двама актьори в още по-мащабен проект.

Неговият „Великолепната седморка“ е римейк на класическия уестърн от 1960 г., който на свой ред пренася на американска почва японския шедьовър „Седемте самураи“ на Акира Куросава.

Виж още: 10 култови седморки в киното

Навремето американската версия на реж. Джон Стърджис, която си припомнихме наскоро по „Диема“, е кандидат за „Оскар“ само с култовата музикална тема на Елмър Бърнстайн.

Сега на мястото на суперзвездите Стив Маккуин, Юл Бринър, Чарлз Бронсън и Джеймс Кобърн са нови герои с нови лица: Уошингтън, Хоук, Винсънт Д’Онофрио и Крис Прат, отличен неотдавна с кинонаградата на MTV за най-добро екшън изпълнение (в „Джурасик свят“).

В главната женска роля е Хейли Бенет („Хардкор“), а в злодея – индустриалец, който тормози градчето Роуз Крийк, – се превъплъщава Питър Сарсгаард от сериала „Убийството“.

В етнически разнообразната „седморка“ влизат още южнокорейската звезда И Бьонг Хон, Мануел Гарсия Рулфо и Мартин Сенсмейър, който играе воин от племето на команчите.