Почина поп-иконата Принс

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

IN MEMORIAM
Почина поп-иконата Принс
Петдесет и седем годишният Роджърс Нелсън, известен със сценичния си псевдоним Принс, се превърна в световно явление през 80-те години и 90-те на миналия век с уникалното смесване на поп, фънк, фолк и рок музика

21 Април 2016 21:52
0

принтирай

|

текст

Американският поп певец Принс е починал на 57-годишна възраст. Информацията за кончината му бе потвърдена пред CNN от член на неговото семейство и от издателя му.

„С дълбока тъга потвърждавам, че легендарният, емблематичен изпълнител, Принс Роджърс Нелсън, почина в неговата резиденция „Прейсли парк” тази сутрин, на 57-годишна възраст”, съобщи Ивет Ноел-Шюре, издател на певеца.

Принс е починал в неговия студиен и жилищен комплекс „Прейсли парк” в американския щат Минесота. Местните власти по-рано разкриха, че в момента тече разследване на смъртен случай в „Прейсли парк” без да разкриват самоличността на починалия.

На 15 април 57-годишният певец беше хоспитализиран в щата Илинойс след като му прилоша по време на концерт. Той обаче изнесе друго шоу още на следващия ден, като негови представители заявиха, че става въпрос за грип.

В последните месеци обаче певецът отмени 2 други концерта по здравословни причини.

Роден на 7 юли 1958г. с името Принс Нелсън, той е активен още от края на 70-те години, но постига международна слава през 80-те най-вече с всепризнатия му албум и едноименен хит „Purple Rain”.

Емблематични негови парчета са също „Kiss”, “Cream” и много други. Певецът има цели 39 студийни и 6 концертни албума, преминаващи през смесица от различни стилове, като най-добре е познат със своят микс между фънк и синтпоп. Принс е носител на 7 награди „Грами”.