Няколко свежи идеи за великденска украса /Снимки/

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Броени дни остават до един от най-светлите християнски празници – Великден. И макар още да не ни мирише на козунак, празничното настроение започва да си проправя път към домовете и душите ни. Подбрали сме Ви няколко идеи как да разнообразите дните до Великден със свежа и ефектна украса.

Освен пъстрите яйца, други символи на празника са Великденският заек и свежите пролетни цветя. Този симпатичен дългоушко е лесен за изработване и може да остане у дома и след празника. Трябват Ви лист хартия, ножици, вестник или стара книга, лепило, рамка и пухкаво топче за опашка, което можете да пригодите и от мартеничка.

При всички случаи, Великден не би бил същия без палавото зайче, вплетено в тематичната украса на дома. Можете да изработите зайчето от папие маше или да опънете гирлянди от хартиени/картонени зайчета. Или просто да сгънете салфетки във формата на животинчето:

Кой е казал, че венец се окачва на вратата само по Коледа?

Можете да си направите украса и с черупки от яйцата, с които сте приготвили закуската/обяда/вечерята. Продупчете с остра игла или шило суровото яйце от двете страни и “издухайте” съдържанието в купа. След това сварете черупките и ги украсете с бои, камъчета, платове, хартия или конци. Накрая окачете готовите яйца по стените, стайните растения или по клонки от цъфнало дръвче:

Като заговорихме за цветя, защо пък тази година не заложите на едно по-различно поднасяне на пъстрите яйца. Подредете черупките или дори боядисаните великденски яйца в купа или плетена кошничка, отрупана с пролетни цветове:

Ненужните картонени кори пък можете да превърнете в цветна композиция:

Да не забравим и малките пиленца, които също са “главни действащи лица” във Великденските празненства. Подредете ги, заедно с останалата украса, около ваза с цветя, или сред яйцата: