Болестното затлъстяване поражда естетични и социални проблеми – Д-р Габриел, специалист по бариатрична хирургия

2
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

Естетични и социални проблеми, които се пораждат от болестното затлъстяване!

Наднорменото тегло, освен здравословните проблеми, до които води – сърдечно-съдови заболявания, артериална хипертония, захарен диабет и др., води и до множество естетични проблеми, като особено при младите хора, лошата визия е от особено значение.

Този проблем може да доведе до липса на самочувствие и нарушена адаптация към социалната среда. Съответно, може да доведе да социална изолация и проблеми в професионален план.

Много често, хора с наднормено тегло, се сблъскват със своеобразен социален „расизъм“…

Следва да се изясни, че наднорменото тегло е болестно състояние, което подлежи на лечение от съвременната медицина и съответно, не се възприема за нормално хората с наднормено тегло да се приемат като такива със специални потребности. За това е важно, когато (особено при млади хора) се появят такъв вид социални проблеми, да не се допусне същите да се развиват и съответно да се задълбочава проблемът. Нужно е те да се консултират с лекар, който е специалист в областта на хирургичното лечение на наднорменото тегло, тъй като той е в състояние да им даде съвет, относно тяхното здраве, но и за начина, по който проблемът може да бъде решен.