Essence Shape Your Face Contouring Palette 10 Ready, Set, Peach!

1
Добави коментар
mybeautylist
mybeautylist

Случайно попаднах на палитрата за контуриране на лице на Essence Shape Your Face Contouring Palette 10 Ready, Set, Peach! и разбира се успоредно с това на съседния стелаж стоеше и палитрата на Catrice, но след дълго чудене и колебаене тръгнах към касата стискайки кутийката на Essence в ръката си.

Описание: Essence Shape Your Face Contouring Palette 10 Ready, Set, Peach! представлява палитра за контуриране на лице в 3 много лесни стъпки, като обединява всичко необходимо за целта. Тя е част от 2016 Essence Makeup Collection Haul и в България може да се намери по щандовете от началото на изминалия месец март. Всъщност Essence Shape Your Face Contouring Palette се предлага в две разновидности “10 Ready, set, peach!” и “20 Ready, set, pink!“, но на нашия пазар се предлага само първата.

Палитрата е поместена в правоъгълна прозрачна пластмасова кутийка, която на пръв поглед изглежда доста евтина, но въпреки това стабилна и със сигурно затваряне, за да няма инциденти в чантата.
Ще започна с цветовете, понеже това всъщност е най-важното. През прозрачното капаче те са видими, така че можете в магазина на място да прецените дали това са търсените от вас цветове. Essence Shape Your Face Contouring Palette е разделена на 3 части със прегради между цветовете.

Първия цвят е бронзър, като неговото отделение в кутийката е най-голямо. Цвета е кафяв с лек оранжев подтон и с матов завършек. Според моите разбирания цвета е малко тъмен и отначало си мислех че няма да ми пасне на цвета кожа (понеже моята кожа е доста светла), но се оказа че греша. Цвета е средно пигментиран и почти няма опасност да нанесете твърде много от бронзъра и да изглеждате нелепо. Изключително лесно се прелива с останалия грим на лицето. Може да използва за да постигнете ефект “целуната от слънцето” в определни зони на лицето, но не и за по-сериозен и тежък контуринг. Крайния ефект от бронзъра е много естествен и натурален.

Следващото отделение в кутийката на Essence Shape Your Face Contouring Palette се пада на хайлайтера. Неговото отделение е най-малко. Всъщност хайлайтера не е нищо особено. Цвета е бежов с лек розов подтон, а завършека е матов. Това всъщност е доста странно за хайлайтър. Текстурата му е доста прашлива. Може би само с тази част на палитрата не си допаднахме. Ефекта му е по-скоро на най-обикновена светла пудра. Определено прави по-светли участъците, където е нанасен, но липсва озареността, която обиновено внася един хайлайтър на лицето. И сега, като се зачетох в описанието на гърба на кутийката, Essence дефинират този цвят като “lighter powder“, и всъщност то много добре пасва – нито повече, нито по-малко от описаното.

Третия цвят в палитрата на Essence Shape Your Face Contouring Palette се пада на ружа, който е в един доста странен цвят, който мога да оприлича на оранжевееща праскова. Завършека на ружа е бляскъв, тъй като продукта съдържа много мънички златни частици. На пръв поглед цвета е доста стряскащ и авангарден, но нанесен на лицето е доста естествен стига да не прекалявяте с количеството, тъй като ружа е доста пигментиран. Хубавото е че самия цвят се блендва добре, единствения проблем е с блестящите частици – страшно много са и трудно се разнасят с четка. Но ако нанесете съвсем малко от продукта и много внимавате да бъде нанесен на правилното място, мисля че няма да има проблем. И въпреки всичко мисля че Essence можеше да сложат доста по-малко от тези златни блестящи частици в ружа, и да добавят такива в хайлайтера.

Състав:
NO 10-I:
TALC, MICA, MAGNESIUM STEARATE, DIMETHICONE, ETHYLHEXYL PALMITATE, POLYISOBUTENE, SYNTHETIC WAX, PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), TIN OXIDE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL, CI 15850 (RED 7), CI 19140 (YELLOW 5), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE) INGREDIENTS

NO 10-II:
TALC, MICA, MAGNESIUM STEARATE, DIMETHICONE, ISOPROPYL ISOSTEARATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, PETROLATUM, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL, CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES)

NO 10-III:
TALC, MICA, MAGNESIUM STEARATE, DIMETHICONE, ETHYLHEXYL PALMITATE, POLYISOBUTENE, SYNTHETIC WAX, PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL, CI 77491 (IRON OXIDES).

Цена: 14г (това е общия грамаж на трите продукта в палитрата) на цена 8,79лв.

Заключение: Essence Shape Your Face Contouring Palette 10 Ready, Set, Peach! има интересна и цялостно доста добра концепция за този продукт, но определно нещо много куца в реализацията. Бронзъра е чудесен, но с хайлайтера и ружа определено се разочаровах. Хайлайтъра е нищо повече от светла пудра без грам блясък, а ружа е твърде пигментиран и наситен с твърде много златни частици, което го прави изключително труден за нанасяне, още повече ако сте начинаещи. Много е блазнещо да имаш всички продукти за контуриране на лицето на едно място и мисля че точно заради това си купих палитрата, но определено не мисля че си струваше, тъй като се сработих само с един от продуктите.

Posted by Nushi Nikitova at Monday, April 25, 2016