Замисляли ли сте се колко цели можете да постигнете с външни ролетни щори за вашия дом?

1
Добави коментар
PollyK
PollyK

Летата се съпътстват от много слънце, което ви кара да търсите сянка. Сянката и прохладата са синоним на комфорт през този сезон. Едно популярно решение ще ви осигури сянка в стаите, и не само това, но ще ви донесе и други предимства. Това е поставянето на външни ролетни щори.

Щорите – защита от горещото лятно слънце Често можете да видите такива щори, монтирани от външната страна. Те изглеждат привлекателно, стилно, а освен това осигуряват много сянка. Винаги, когато слънцето пали с лъчите си, могат да се спуснат и да защитят стаите от горещината. А рано сутрин или привечер, когато е приятно топло, могат да се вдигнат.

Спуснете щорите вместо завеса Освен тази своя функция съвременните външни ролетни щори ви служат и вместо плътна завеса. Винаги, когато искате да закриете от любопитни очи стаята, можете да ги спуснете. Вечер е достатъчно щорите да са спуснати, закрили целия прозорец, и не ви е необходима завеса.

Защитете се от външния шум с щорите В града поставянето на външни ролетни щори има още едно важно предимство. Те изолират добре от външния шум, особено ако домът ви е на оживена улица, или близо до улица с редовен натоварен трафик. Външният шум е особено досаден, когато си почивате. Щорите ще ви защитят от него – спуснете ги и се отдайте на почивката.

Външните щори за защита от кражби За крадците прозорците са едно от най-предпочитаните места за проникване в дома. Допълнителната защита на прозорците с външни ролетни щори ще ви помогне да се защитите и от тях. Поръчайте щори за вашия дом и през деня, когато сте на работа, или когато отпътувате за лятна почивка, оставете щорите спуснати. Те ще затруднят крадците и ще защитят дома ви.

Външните щори – начин да разнообразите външния вид на дома си Съвременните ролетни щори за монтиране отвън ви предлагат разнообразие от модели. Сред тях можете да изберете своя предпочитан модел и така да придадете на дома си отвън вида, който ви харесва.

Друго предимство на тези щори е предлагането им в богата палитра от цветове. Изберете цвета, който съответства на екстериора на дома ви и ще се впише приятно в него. Разбира се, за предпочитане е да изберете светли цветове, които още повече допринасят за спирането на притока на горещите слънчеви лъчи. А ако държите на комфорта, осигуряван от дървения материал, изберете за щорите цвят, който имитира дърво – така ще създадете илюзия за дървени щори, а вашите щори ще бъдат от траен материал, PVC или алуминий.

Не на последно място, някои производители на съвременни ролетни щори, които се монтират отвън, предлагат и екстри, които непременно ще ви изкушат – щори с чупещо се рамо, като сенник.

Материалите, от които се изработват щорите На пазара се предлагат външни щори, които се монтират отвън, от PVC и алуминий. И при PVC щорите можете да поръчате различни цветове. А при алуминиевите щори можете да избирате между богата гама от цветове по системата RAL. Това е немска система за описание на цветове, които можете да изберете от каталог. При класическата система RAL гамата включва 213 цвята, от които 17 са цветове тип металик. Цветовете се означават с четирицифрени числа.

Задвижването на щорите Можете да спускате или вдигате вашите външни ролетни щори ръчно, с шнур, както и чрез електромотор. Когато решите да ги поръчате, уточнете как производителят ще осигури задвижването.

Разнообразие от ролетни щори може да откриете тук: http://www.kamax.bg/p/Vanshni-roletni-shtori