Audi R6 се очаква през 2018 г.

1
Добави коментар
charka
charka

Спортната история на Audi започва още през далечната 1980г. с незабравимата рали легенда Quattro, което през деветдесетте е заменено с купето S2. Неговото производство приключва през 1996г. и Audi не предлага други спортни купета до 2007 година, когато марката показва модела S5.  Освен напълно спортно ориентираното  TT от ’98, компанията от Инголщат се гордее и с друго свое супер бързо оръжие – R8. Моделът със средноразположен двигател е представен за първи път през 2006 г. в Париж, а ето, че вече се говори за нов член на немското семейство, който да заеме празнината между хай-топ класа и по-достъпното TT – това ще бъде Audi R6.

Предполага се, че завесите пред автомобила с кодово име P0455 ще бъдат дръпнати през не толкова далечната 2018 г. Информация от германското списание Аутобилд съобщава, че Audi R6 ще споделя една и съща платформа със следващата генерация Porsche 718 Boxster и Cayman. Говори се и за версия R6 Spyder и ако всички тези слухове се окажат верни, това ще бъде втората спортна кола на Ауди, която ползва платформа на Volkswagen Group. Както може би знаете R8 се „вози“ на Lamborghini рама, разработена за Huracan.

Слуховете за „бебе R8“ не са толкова пресни, но знаейки, че ще ползва „споделената“ платформа, работата вече изглежда по-обнадеждаваща. За разлика от други марки във VW Group, Porsche имат две различни основи за моделите си 911 и 718 и споделянето на втората ще намали разходите, тъй като няма да се налага Audi да започнат  от нулата. Всъщност двете компании са работили в сътрудничество и преди R6. През 1990 г. Porsche модифицира 5-цилиндровия 2.2-литров двигател и проектира спирачната система, както и окачването на Audi RS2 Avant.

Тъй като се изчаква официално потвърждение от Инголщат за достоверността на информацията, ще спрем до тук и няма да правим спекулативни предположения за двигател, трансмисия, цена и т.н.