RF метер, уред за измерване на работни честоти и вредното въздействие на GSM антени, микровълнови вълни и рд.

1
Добави коментар
d_b_g_
d_b_g_

EMF METER  RF (meter) метер, уред за измерване на работни честоти и вредното въздействие на GSM антени, микровълнови вълни и рд. Този уред може да измери до каква степен има например вредно излъчване на антени от мобилни оператори, микровълнови фурни, и много др.

Това e широколентов EMF / RF Strength Meter за измерване на висока честна радиация с от 50MHz до 3.50GHz гама е предназначен за измерване на стойността на електромагнитното поле в радио честотения спектър. Той може да направи по-недиректно (изотропно) измерване с датчик за измерване в  три канална честота (в трите посоки  Z, X, Y).

Уреда може да направи измерване недиректно на електрическо поле и е с висока чувствителност, също така позволява измервания на електрическото поле в клетъчните телефони (GSM-мите) и за измерване на ефективността на така наречените стай (помещения) тип фарадеева клетка  100% абсорбиращи всички лъчения

( Ползва се така нареченото :  електромагнитно екраниране  ). RF метера е много чувствителен дори при много бързи динамични полета и показва моментната им стойност с триканална обработка на цифрови резултатим например показва колко е моментното излъчване когато звъни GSM или може да показва колко е средната стойност на определен времеви интервал. УРЕДА показва в интервалите от 50MHz до 3.50GHz честота стойност.
 
Той има конфигурируеми: алармен праг, функция памет, претоварване и нисък показател на батерията и регулируемо Автоматично изключване и изземване на памет функции. Има удобен интерфейс, който го прави лесно и безопасно да се работи. Моментна стойност, максимална стойност, измерена или средна стойност може да бъде настроена да показва на екрана.
 
EMF измервателя  може да се използва и за обозначаване на електромагнитното замърсяване, генерирано изкуствено и може да се използва за всички видове радио излъчване и телевизионни предаватели произвеждащи електромагнитни полета, а също така може да се използва в промишлеността, бизнеса и дома, където да ни се отразяват вредни въздействия, дори ако нашите сетива възприемат нищо ,
 
Приложения
Висока честота (RF) измерване на електромагнитно поле вълна сила
Мобилен телефон антена на базова станция за измерване радиация плътност на мощността
Wireless заявление комуникация (CW, TDWA, GSM, DECT)
RF измерване на мощността на предавателите
Wireless LAN (Wi-Fi) откриване и монтаж
Spy камера, безжична бъг търсач
ниво на радиационната безопасност Cellular / Безжичен телефон
Bluetooth
теч Микровълнова фурна
Лична жизнена среда EMF безопасност
Висок динамичен диапазон поради триканална цифрова обработка на резултати