Starbucks на съд за много лед в напитките | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

29-годишната Стейси Пинкъс от Чикаго подаде иск за $5 млн. до Федералния съд на Северен Илинойс срещу глобалната верига кафенета Starbucks заради…прекалено количество лед в студените напитки – съобщи TMZ.

Пинкъс се оплаква, че най-големият търговец с кафе в света лъже клиентите си в своите 24 000 кафенета в 70 страни (от които 11 000 в САЩ), като пълни чашите с ледени напитки наполовина с ледени купчета, поради което от напитката не остава нищо.

„Клиентът на Starbucks си поръчва студената напитка Venti, която според ценоразписа съдържа 709 мл напитка, но получава само 414 мл – останалото е просто лед“ – пише в жалбата си американката. При леденото кафе например си поръчваш Venti iced coffee и очакваш вътре да има 700 мл, а се оказва, че са само 400 – всичкото е само лед“.

В жалбата също така пише, че Starbucks продава ледените си напитки по-скъпо, което означава, че с помощта на тази измама печели много повече.

„Всъщност в своите реклами Starbucks посочва размера на своите чаши за студенти напитки, а не съдържанието течността вътре и по този начин лъже клиентите си два пъти“ – възмущава се още Стейси Пинкъс.

В нейния иск е посочено, че тя иска сумата от $5 заради всички излъгани клиенти на веригата, които са си купили ледени напитки през последните 10 години.„

 

 

Адвокатът Стивън Харт, който е поел да защитава каузата на Стейси Пинкъс коментира, че ако успее да докаже обвиненията на своята клиентка (което не е трудно, защото е очевидно), то сумата може да се окаже доста по-голяма от исканите $5 млн.

На този етап от управата на Starbucks нарекоха иска „пълен абсурд“. „Нашите клиенти си поръчват ледена напитка, защото очакват вътре да има лед“ – коментират представител на компанията за TMZ. Той добавил, Starbucks е готова специално за тази клиентка всеки път да й предоставя ледено Venti без лед, за да остане доволна.

Миналия  месец друг клиент подаде иска срещу Starbucks  отново с упрека, че топлите напитки също са наполовина, защото останалата част се запълва с пяна, която след като спадне се вижда, че в чашата не остава никаква напитка.