Honda Ridgeline 2017 ревю

1
Добави коментар
charka
charka

Второто поколение на Honda Ridgeline направи своя дебют в САЩ през началото на януари, а сега вече официално се появи и в дилърствата на марката. Първото поколение на модела се предлагаше от 2006 година до неговата смърт – 2014г.

Втората генерация на Honda Ridgeline продължава да използва унибоди дизайна (каросерията не е отделена от купето) на предшественика си, въпреки че е построен на най-новата кросоувър платформа на компанията. Голяма част от структурата си, колата споделя с модела Pilot.

„Смятаме, че ние имаме по-добра идея – един пикап, който използва унибоди дизайн, комбиниран с оборудване Honda, за да предостави на днешните клиенти нещата, които искат и нито едно от тези, които не желаят“ – заяви Джон Мендел, изпълнителен вицепрезидент на Хонда Америка
Думите първоначално изглеждат объркващи, но всъщност Honda обясняват, че Ridgeline не е пикап от типа „поредното товарно муле“, което се купува като фирмен актив с данъчно облекчение, за да върши мръсната работа в някоя фирма.
Автомобилът е по-скоро за тези, които се нуждаят от кросоувър, но и товарен открит отсек, в който да натоварят колела, диван, сноубордове или планинското оборудване за излетите през уикенда. Всъщност в този сегмент Ridgeline няма пряк съперник от конкурентите си, което би го превърнало в достоен водач за момента, плюс това външният му вид е доста по-добре изпипан отколкото на предишната генерция.

Дизайнът на пикапа е точно толкова прост и изчистен колкото е нужно, без да бъде лишен от нищо – дори задната врата на каросерията се отваря по два начина за максимално удобство. Хромът не изобилства, но и не липсва, все пак се целят американски купувачи. Интериорът (идентичен с този на Pilot) е с напълно модерен дизайн, като има мултимедийна система на средната конзола с навигационна система, AC Outlet (контакт) и дори 400-ватова озвучителна система, на която да слушате любимата си музика след каране на колело в планината.

Товарният отсек е с почти изцяло плоско дъно (както и пода в купето), калниците се подават съвсем малко. От Хонда твърдят, че техният пикап ще бъде най-пъргавият и същевременно икономичен автомобил в класа си, возейки товар от позволените максимални 726 кг. Под пода в отсека има място за съхранение на мокри продукти, което можете да запълните с лед за охлаждане на бирата, след което да източите водата през „сифона“ на дъното (аз вече го обикнах, а вие?)

Двигателят е 3.5-литров V6 i-VTEC, генериращ 280 к.с. (също от Pilot). При базовата версия идва в комбинация с предно предаване, но срещу доплащане можете да се сдобиете и с AWD система, която ще „дръпне“ 2.2 тона, срещу 1.5 тона от модела със задвижване на предните колела.

Стартовата цена на Honda Ridgeline е 29 000 долара.