Банка Пиреос иска несъстоятелност на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт

7
Добави коментар
borsi
borsi

Наложен е и запор на дялове, притежавани от Николай Майстер и Мирослав Севлиевски Банка Пиреос България има образувано изпълнително дело срещу Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ (Intercapital Property Development – ICPD) за сумата от 1 196 090 лв., изчислена към 24 август миналата година.

Банката иска несъстоятелност на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ с търговско дело от 1 април 2016 г. и има заповед за незабавно изпълнение по гражданско дело срещу ответниците Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ, Марина Кейп Мениджмънт ЕООД (дъщерно на Интеркапитал ПД АДСИЦ) и срещу лицата Николай Майстер и Мирослав Севлиевски. Инициалите В.С.К. може да са на сегашния представляващ дружеството.

Активите на дружеството са осчетоводени за 58,5 млн. лв., от които основната част са инвестиционни имоти (за 36 млн. лв.), терени за 5,1 млн. лв. и разходи за придобиване и ликвидация на дълготрайни материални активи за 7 млн. лв. Те са части от комплекса Марина Кейп в гр. Ахелой и проект Гранд Боровец в Боровец. Задълженията по облигационния заем (включително текущите) са общо 5,256 млн. лв. към 31 март 2016 г. В миналото облигациите бяха застраховани в ЗД Евроинс АД. Акциите на компанията са паднали от 2008 г. насам когато се търгуваха за 9.35 лв. на 19 стотинки в последните дни. 

В началото на 2016 г. и банка Пиреос България смая всички като обяви загуба от 134,5 милиона лева за 2015 г. Само за последното тримесечие на миналата година загубата на банката е скочила с 75 млн. лв.