8 интереси идеи за използване на помощна маса

2
Добави коментар
Mebelibg
Mebelibg

Публикувано На 06.04.2016 | Обновен на 24.04.2016 | Добавен във Полезни съвети Помощните маси могат да бъдат отличен атрибут навсякъде.

Едно такова мъничко, но интересно допълнение към интериора винаги е необходимо. Ето 8 интересни и лесни идеи къде и как да се постави и ползва помощната маса.

1. Стелаж – една или няколко помощни маси, подредени една до друга могат да образуват елегантен малък стелаж, върху който да се поставят книги или други вещи. По – евтин вариант в сравнение с голяма библиотека, и а заемащи по – малко място.

2. Пейка с възглавнички. Няколко еднакви по височина помощни маси, поставени една до друга например до стената и покрити с възглавници – интересно решение, особено за любителите на нестандартно обзавеждане.

3. Използване като нощно шкафче. Помощната маса лесно може да се постави до леглото и да се използва като заместител на стандартното нощно шкафче. Особено, ако се поставят само няколко дребни неща, тогава покупката на цяло шкафче не е необходима.

4. Поставка за тостер или кафе машина. В кухни, където мястото е ограничено, малката помощна маса лесно може да се мушне в някой ъгъл. А върху нея лесно ще се побере кафе машина или тостер, или друг предмет, за който не е намерено място в основното кухненско пространство.

5. Табуретка. Една помощна маса може без проблем да бъде превърната в табуретка. Краката се отрязват, така че да придобият подходящата височина. Ако масичката има малко чекмедже заедно с отрязаните крачета може да се направи оригинална кутия за бижута или за съхранение на други ценности.

6. Поставка за цветята. Когато мястото на терасата е оскъдно, а любимите цветя са много, помощната масичка е красиво и елегантно решение. Една саксия на високо и няколко около нея ще спестят достатъчно място. Не е добре само да се излага на влага и намокряне.

7. Скриване на къщата на домашния любимец. Той е обичан от цялото семейство, но не винаги е лицеприятно гостите да гледат неговото място за пребиваване у дома. Помощната маса се поставя върху къщичката на животинката и така тя става по – малко забележима.

8. Хранилище за вещи под бюрото. Семпли бюра, които нямат добавени шкафчета или поставки, имат нужда от допълнителни пособия за прибиране на документи или други подобни неща. Помощна масичка под или до бюрото е удобно решение, когато има натрупани документи или други неща, но не е желателно те да се виждат от околните.

Помощните маси са изгодна покупка, която винаги може да намери своето приложение. Дори и да не е ясно точното й предназначение – варианти за това има много. Едно прекрасно място, на което може да се сложи е до любимия фотьойл. А какво да има върху помощната маса? Разбира се ароматна чаша кафе, топъл шоколад или чай и приятна книга. Супер начин за релаксация и прекарване на свободното време в студените дни.

 

Публикувано От Svetlin Simeonov