Уханието – дамски парфюм Black Opium

1
Добави коментар
Myscentbg
Myscentbg

Posted on 13.03.2016 | Added in Парфюми

Изкусителното предложение на Yves Saint Laurent, което спечели наградата за най – добър дамски аромат за 2015г. на The Fragrance Foundation.  

Парфюмът Black Opium е част от серията Opium създадена през далечната 1977г. Оригиналното ухание е в пикантно – ориенталската категория и изключително бързо се превръща в най – известното творение на марката. През 2009г. парфюмеристите на френската компания Yves Saint Laurent обличат класическия аромат в нова опаковка. Успехът на серията провокира създаването на различни интерпретации, инспирирани от оригинала. Така през 2010 на пазара е представен Belle d’ Opium – насочен към по – младата аудитория на марката и очароващият Opium Vapeurs de Parfum през 2012г. Серията от аромати с марката Opium се допълва от тоалетна вода Opium и Black Opium. През годините са създавани и няколко специални лимитирани серии ухания със същото име. Под марката се предлагат и продукти за тяло като пудра за тяло, лосион и олио за тяло, душ гел.

Силата на името Opium е толкова голяма още с появяването му на пазара, че от Yves Saint Laurent решават да не чакат и да пуснат същото ухание за мъже. Така през 1995г. се появява парфюмът за мъже, а автор на смесването на ароматните нотки е Жак Кавалиер.

През септември 2014г. Yves Saint Laurent представят аромата Black Opium. Иновацията в този аромат е неговата рок енд рол интерпретация на оригинала, която акцентира на тъмните, тайнствени страни на марката. Новата ароматна композиция е създадена от майсторите – парфюмери Натали Лорсон и Мари Саламан в сътрудничество с други двама доайени на уханната индустрия – Оливър Кресп и Оноре Блан.

Доминиращото ухание в Black Opium е това на ароматно и силно кафе, а композицията се допълва от ванилия, жасмин, пачули и розов пипер. Ароматът на черно кафе стимулира адреналина, а флоралните мотиви съблазняват моментално. Леката нотка ванилия тихо нашепва за чувственост и сладост.

Интересната игра между несъвместимата горчивина на ноктите на кафени зърна и другата съставна част – флоралните мотиви са комбинация, която не е използвана до сега при производството на парфюми. Но имено тази комбинация придава на уханието на Black Opium усещане за омайност, граничеща със захлас.

Флаконът на Black Opium е с уникална форма и отличително тъмно тяло. Бутилката е обсипана с блясък, който създава образа в стил глем – рок.

Рекламно лице на аромата е британският модел Еди Кембъл, която освен за Yves Saint Laurent работи за много популярни модни марки. Снимките са направени от известният фотограф Даниел Уолф.

Уханието Black Opium Eau de Parfum се предлага в опаковки от 30, 50 и 100 мл.

Смелост? Може би. Пристрастяване? Определено!

 

Posted by Svetlin Simeonov