Освен в Япония българско кисело мляко се произвежда и в Тайланд

7
Добави коментар
borsi
borsi

Meiji Holdings Company, Ltd. компанията в Япония която произвежда (700 тона дневно) 2 пъти повече кисело мляко от България е борсово търгувана компания, създадена на 1 април 2009 г., след сливането на Meiji Seika Kaisha Ltd. и Meiji Dairies Corporation

Meiji Dairies Corporation е основана през 1917 г., а Meiji Seika Kaisha Ltd. през 1916 г. Малко след Втората световна война, втората излиза и на фондовите борси в Токио и Нагоя където се търгува до сливането. В момента Meiji Holdings е и 4-та по големина сладкарската компания в света и е част от индекса Nikkei 225. Тайландското кисело мляко на Meiji Holdings, като това на снимката съдържа; прясно мляко, ягоди, захар, модифицирано царевично нишесте, оцветители (E124), ароматизатори, натриев бензоат, Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Thermophilus. Млякото е 140 гр. и струва на дребно около $ 1. Освен с натурално или с ягодите се прави и кисело мляко с малина, боровинка, манго, ябълки, алое вера и мн. други.

Компанията започва старта в производството си на кисело мляко в Япония през 1971 г., когато получават получават правата върху името от България – родно място на кисело мляко. През 2013 г. LB Bulgaricum и Meiji удължиха сътрудничеството си до 2040 г.

За почти 45 години киселото мляко на Meiji е привлякло широк кръг от верни последователи. От 2013 г. корпорацията е отворила и завод в Тайланд, където освен за износ, разширява своите продажби и на местния пазар. През същата година навлизат на пазара в Китай, а от 2014 г. и в Сингапур.