8-точков фейслифт – Пластична хирургия д-р Ангел Енчев – Неоперативна техника, инжектиране на филъри в областта на лицето

2
Добави коментар
ivokumchev
ivokumchev

8 point facelift е иновативна и изключително ефикасна процедура, която има за цел да придаде обем и да подобри контурите на лицето с помощта на дермални филъри, за постигане на дълготраен лифтинг ефект и младежко излъчване.

 

8 точковият фейслифт е неоперативна техника, популярна и като 8 point lift, Non-surgical faceliftили The Liquid facelift.

 

С напредване на възрастта, еластичността на кожа намалява и първите белези на стареене са ясно забележими в областта на лицето.Наблюдава се леко „смъкване“ на бузите, хлътване на околоочната зона и загуба на обем в средната и долна част на лицето.

8 point lift е неоперативна техника, която представлява инжектиране на хиалуронова киселина в 8 ключови точки на лицето:

1 и 2: Скули: Малко количество хиалуронова киселина / филър, за придаване на обем в областта на скулите, подобрява общата визия и спомага за „повдигане“ на назолабиалните гънки, както и придава на лицето V-образна форма.

3. Слъзна бразда / Околоочен контур: Значително освежава орбиталната зона и намалява съществуващото хлътване под очите, което придава умора на погледа и нездрав вид.

4. Назолабиални гънки: Бръчките в тази лицева зона често се задълбочават с възрастта и инжектирането на хиалуронова киселина спомага за заглаждане на назолабиалните гънки и постигане на младежки вид и излъчване.

5. Марионетни линии / Долен устен ъгъл: Отпускането на кожата в долната част на устните често придава на лицето тъжен или ядосан вид, но поставеният дермален филър изглажда линиите и придава свежест и жизненост, дори и на усмивката.

6. Pre-jowl зона / Линия на брадичката: Загубата на обем в областта на челюстта, бузите и брадичката се подобрява значително чрез 8 point lift, като техниката акцентира върху подчертаването на долната част на лицето по линията на челюстта и изглаждането й.

7. Jawline / Долна челюст: При отпускане на кожата, се губи изразения ъгъл на челюстта, който повдига и поддържа долната част на лицето. Финото и леко запълване, чрез хиалуронова киселина, е с отличен резултат и придава симетрия на двете лицеви половини.

8. Вuccal area / Долна част бузата: Хлътването на бузите често е с ефект „акордеон“ и лицето изглежда изпито. Третирането на тази област с филъри позволява повдигне на средната част на лицето, постигане на по-плътна и жизнена средна лицева третина, както и подобряване на естествената извивка на бузата.

Интервенцията, 8 point lift, е подходяща за пациенти над 40-годишна възраст или такива, при които има ясно изразена загуба на обем, отпускане на кожата и видими признаци на стареене в областта на лицето. Времетраенето на процедурата е от 30 до 50 минути, в зависимост от индивидуалните особености на пациента, а резултатът е видим моментално.

Не се изисква болничен престой, при нужда се прилага локален анестетик. Не се съобщава за болка, след интервенцията, но е възможно наличие на лек оток, зачервяване или синини, при чувствителна кожа.Не се разрешава консумация на алкохол през първите 24 до 48 часа, както и тежки физически натоварвания.

Ефектът от 8 point facelift е с продължителност от 12 до 18 месеца, след което процедурата може да бъде повторена.

За оптимален резултат и дълготраен ефект, процедурата може да бъде комбинирана с инжектиране на ботокс и PRP / Плазмотерапия или т.нар. „Вампирски лифтинг“.