Болест на Крон – Регенеративно-лечебна терапия след активно болнично лечение, Част V

2
Добави коментар

<b>Болест на Крон и Улцерозен колит – Част V</b>

<strong>ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТ НА КРОН И УК</strong> – нова методика ЗРХТ Част V – начало на мукозно оздравяване ЗРХТ – защитно-регенеративна хранителна терапия на Крон Резултати от приложението спрямо 25.03.16 – 10.05.16 при общо 75 дена ЗРХТ

Отпечатваме копие от таблицата за самоконтрол – СКЕ /Система за контрол на ефективността/ на ЗРХТ. В периода е приеман предписаният Салофалк – съобразно указаната дозировка. Други, чисто лекарствени форми не са ползвани. ЗРХТ е прилагана в пълния си многокомпонентен вид, но и с приложение и на АТС 102 – при редуване с АТС 101, четни-нечетни дни, както и съгласно резултата за Ке от 25.03.2016 се добави превантивна терапия и с Warburgia salotaris. АТС 102 е иновативен наш продукт /също на естествена основа/- притежава силни цикатридни и отбъбващи лигавиците свойства – отново с характерното за серията АТС 100 обмазващо и прилепващо свойство. Ефективен е и при разрушаване на интестинални грануломи, трудно закърняващи дълбоки язви. Прилага се по точно определена схема – циклично, при определени показатели съобразно резултатите по СКЕ . Ентеросан 2000 АВВ и Ентеросан 44 – продължава максималната дозировка. Показаното по-долу е огромно потвърждение за ефективността на ЗРХТ. Съобразно резултатите по СКЕ, взетите мерки и корекции са били точно необходимите – постигнати са сериозни оздравителни процеси при терапията на болестта на Крон.

Резултати на А.Д по СКЕ ЗРХТ – 10 .05.2016

Ке = 3,97 ВИСОКА ЗАЩИТА С НАРАСТВАНЕ НА РЕГЕНЕРАЦИЯТА !!!

Кдч = 24,00 МУКОЗНО ОЗДРАВЯВАНЕ НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО !!!!

Ктч = 34,68 ВИСОКА РЕГЕНЕРАЦИЯ НА ЛИГАВИЦАТА И НАЧАЛО НА МУКОЗНО ОЗДРАВЯВАНЕ !!!!

През периода с А.Д са проведени успешно и още три допълнителни провокативни хранителни тестове, както следва:

Печено агнешко 200-250 гр – теста успешен. Повторен – реакция няма. Включено в общия хранителен режим Свински/плешка/шишчета – предварително мариновани по рецепта без оцет или вино. Реакция – няма. Включени в общия хранителен режим Провокация с 50 мл висококачествен алкохол – няма негативна реакция от страна на чревната система. След два дена теста повторен – няма реакция.

ОБОБЩЕНИЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТЕРАПИЯТА ЗРХТ при А.Д Период 22.02.2016 – 10.05.2016

1. Съгласно СКЕ на ЗРХТ е постигнато укозно оздравяване на дебелото черво!!! 2. Постигната е висока регенерация на илеума, като сорбционните възможности/спрямо началото на лечението/ са се повишили с над 80 % !!! Налице са всички предпоставки за начало на мукозно оздравяване!!! 3. Всички авитаминози са елиминирани – включително и на мастно разтворимите витамини!!! Желязо-в нормите!!! 4. Хранителния режим на А.Д е доведен почти до този на напълно здрав човек. Изключение са само много пикантни храни и дизахариди, които са напълно компенсирани с монозахариди и въглехидратите от основните храни. 5. Общото физическо състояние на А.Д е отлично. Чревната му система показа и висока устойчивост при две вирусни заболявания !!!

При тези резултатиq можем да кажем, че ЗРХТ вече не е само ремисионна терапия, а и регенеративно лечебна. Независимо от отличните – дори показващи оздравителни процеси резултати, при следващия контрол – след около 40 дена, ще се вземат и допълнителни данни за изчисляването на КASCA ,/евентуално и на Ккп – ако се прецени, че терапията може да се спре за поне 2 дни, за да препотвърдим наличието на мукозно оздравяване. Също така, в пъти ще се понижи приеманата доза /до 1600-1800 ед/ на витамин D3 и ще се проследи сорбцията и количеството му в кръвта. На база СКЕ ще се проведат и корекции в режимите и дозите на терапевтичните компоненти.

Следва – част 6-та, на база данни от 15-20 юни 2016

11.05.2016 – инж.хим Анатоли Стоянов