Най-голямата круизен кораб отплава за Великобритания | Temaonline.bg

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

В НАВЕЧЕРИЕ НА ПЪРВОТО СИ ПЛАВАНЕ
Най-голямата круизен кораб отплава за Великобритания
Десетки хиляди души наблюдаваха от брега, как гигантският Harmony of the seas, построен на цена от над $1 млрд напусна Сен Назер

15 Май 2016 18:02
0

принтирай

|

текст

Най-големият в света круизен лайнер Harmony of the seas дълъг 362 метра и висок колкото 20-етажна сграда, напусна корабостроителницата в Сен Назер, Франция и пое към Великобритания.

На борда му са само членовете на екипажа. След пристигането му в британското пристанище Саутхемптън на него ще се качат първите пътници, които ще обиколят Средиземно море.

“Хармония на моретата“ бе построена за три години в корабостроителницата на компанията STX (Ес-Те-Икс), там където се строят и хеликортероносачите „Мистрал“. 

Водоизместимостта му е 227 500 тона. Той може да превозва 6700 пътници. Екипажът му се състои от 2100 човека. На борда му се намират театър с 1400 места, 40 ресторанта, басейни, многочислени сауни и джакузи, „бионичен бар“, в който коктейлите на клиентите ще се приготвят и сервират от роботи, много бутици и кафенета., 11 250 произведения на изкуството и най-бързият интернет в морето. Има също игрище за баскетбол и мини-поле за голф

Корабът ще направи първото си плаване на 22 май с четири-дневен круиз от Саутхемптън до Ротердам, в Холандия, и обратно, последван от три-дневен круиз до Шербур, Франция, и обратно.