Най-популярните модели мъжки бански за сърф

1
Добави коментар
queerwear
queerwear

Мъжки бански 2016

 

Лятото идва, а с него и сезона  на плажните забавления. Едно от най-популярните развлечения с които можете  да си уплътните времето през горещите дни е сърфинга! Но за да изглеждате добре на сърфа не е от значение само умението Ви да яхнете вълната. Необходимо е също, да изглеждате добре на дъската. Ние от онлайн магазина за мъжки бански www.queerwear.com  сме се специализрали в това да ви предложим най-доброто от мъжките бански актуални за съответния сезон, с който да ви бъде удобно и ще се чувствате атрактивни. Малко мъже са наясно обаче, че има специални плажни облекла за целта. Важно е да се отбележи, че не е препоръчително да се сърфира с обикновен бански костюм! Нормалните боксери и слипове са крайно неподходящи.  Те са или прекалено стегнати и пречат на добрата подвижност, или са твърде широки. Ако се смъкнат или изхлузят, това може да доведе до  инцидент или нараняване. Специализираното облекло за този спорт представлява комбинация от материите неопрен и еластан . Неопрен-еластанът е материал, който осигурява отлична подвижност и комфорт, а също и защита на кожата от наранявания и прекалено високи/ниски температури. Има три основни варианта, между които да изберете най-удобният и подходящ за вас.

1. Джемърс (Jammers) – това са три-четвърти неопренови бермуди, с по-популярното название „Sharkskin” (Акулска кожа). Предлагат се в много вариации – от едноцветни модели, до такива с 3D-принтове, и са истински хит! Често джемърсите се комбинират с неопреново горнище с къс ръкав . Много са подходящи за българското черноморие и за родният уиндсърфинг, който е едно от най-популярните забавления по нашите курорти.  Препоръчват се за по-хладните летни дни, за вечерен сърфинг, както и за мъже, с вече плътен тен. Неподходящи са за първите дни на плажа и за най-големите жеги, тъй като покривната им площ е малка и има опасност от изгаряне.

2. Шорт Слийв (Short Sleeve) – цял неопренов три-четвърти бански, който оставя открити само прасците и лактите – много популярен модел сред сърфистите по австралийските плажове. Този вариант е много удобен, осигурява максимална подвижност и комфорт по време на сърф.

3.Сноркъл (Snorkel) – цял костюм от плътен неопрен, покриващ цялото тяло, оставяйки открити само китките и глезените. Този модел се препоръчва за активните, професионални сърфисти, които прекарват много време във водата, защото предпазва кожата от променливите температури, както и от увреждания и контузии в случай на инциденти. Ако сте сериозен сърфист, или смятате да започнете да се занимавате професионално с този спорт, това е вашият бански! А най-добрите вълни за целта можете да откриете на Хавай, където ежегодно се провеждат състезания и шампионати.