Първанов нападна Румяна Бъчварова за коалиционната политика

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: кадър Нова ТВ

Няма чуваемост в коалицията.  Диалогът между АБВ и ГЕРБ не вървеше. Така председателят на АБВ Георги Първанов  коментира в „Здравей, България” по Нова ТВ причините партията му да напусне управляващата коалиция.

 

„Ние не се разделяме заради „несходство в характерите“. Но този кабинет вече не е полезен, не е добър за България“, посочи лидерът на АБВ.

 

Първанов индиректно нападна Румяна Бъчварова за неуспеха на коалицията, тъй като тя като вицепремиер отговаря за коалиционната политика, но не се справя.

 

Той обясни, че не е вървяла работата в повечето министерства.

 

„Има неадекватни, недобри министри, които са спънка за развитието не само на реформите. Чакахме премиерът да ги отстрани, но чашата на търпението преля и решихме да ги оставим да се оправят сами”, каза Първанов. И поясни, че има предвид министрите на здравеопазването, външните работи, МВР.

 

„Това правителство стои силно, защото няма алтернативна. И АБВ ще се опита да я създаде”, категоричен бе Първанов.

 

 „Ако не е в кърпа вързан, балотажът за левия кандидат за президент на предстоящите избори е много вероятен”. Това каза още Георги Първанов, като .

отрече да има намерения лично да се впусне в надпреварата за „Дондуков” 1.

 

„Нямам желание да се кандидатирам за президент, защото имам други амбиции, други идеи за личния си живот, но политическото решение предстои”, каза Първанов, който вече изкара два мандата на поста държавен глава.

 

„В рамките на правомощията на президента аз съм постигнал много и трудно бих могъл да направя нещо по-различно”, смята още лидерът на АБВ.

 

Първанов не отговори на настойчивите въпроси дали смята да се коалира с БСП за предстоящите избори. „Не бих искал да правя каквито и да инсинуации в едната или другата посока. Само ще ви кажа – Корнелия Нинова не е мой кадър на „Позитано“, отговори уклончиво Георги Първанов.