Брашно от бял трън, Здравница – 200 гр.

1
Добави коментар

Белият трън или още магарешки бодил (Silybum marianum) е тревисто едногодишно до двугодишно растение от семейство Сложноцветни (Asteraceae).

Среща в средиземноморската част на Европа, включително в България до 1000 м.н.в.

Едногодишно и двугодишно растение. Стъблото е неразклонено или слабо разклонено. Височината му е до 150см. Листата са последователно разположени и завършват с жълтеникави бодли. Цъфти от май до август.

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно за лечение на чернодробни и жлъчни заболявания. Счита се, че негов активен компонент е флавоноидният комплекс, наречен силимарин (silymarin). Силибинин, най-активната съставка на silymarin, може да подтисне синтеза на 5-липоксигеназата, която се включва в образуването на свободните радикали, да изчисти хидроксилните радикали и да подтисне фактора на туморната некроза (TNF).

Редица научни разработки подкрепят ролята на белия трън като антиоксидант, който намалява образуването на свободните радикали и оказва влияние на растежа на клетките и апоптозата (клетъчната смърт), като по този начин намаля възпалението и поддържа чернодробния толеранс към оксидативния стрес, включително уврежданията, причинени от токсини като въглероден тетрахлорид.

Полезни свойства на Брашо от бял трън /магарешки бодил/ – Здравница

– проблеми с черeн дроб и жлъчка; – понижава нивата на холестерола; – намалява резистентността към инсулина при хора с диабет от втори тип, които имат и цироза; – ограничава растежа на туморните клетки при рак на гърдата, простатата и шийката на матката; – минимизира страничните ефекти от химиотерапия; – действа превантивно при симптоми на Алцхаймер; – стабилизира нивата на кръвна захар; – подобрява функцията на бъбреците; – облекчава болките при менструация; – помага при заболявания като дерматит, екзема, псориазис; – повишава устойчивостта на организма към действието на неблагоприятните фактори на околната среда; – повишава съпротивителните сили на организма към инфекциозни заболявания след прекарани операции; – успокоява симптомите при остри и хронични заболявания на дихателната система (бронхити, пневмонии и други); – подобрява храносмилането, действа позотивни при храносмилателни и чревни проблеми; – забавя процеса на стареене, предпазва от преждевременно стареене.

Съдържание:

Смлени, обезмаслени семена на бял трън /магарешки бодил/.

Начин на употреба:

За директна консумация. Може да се използва като добавка към различни ястия, хляб, бисквити и други печива.

В купа кисело мляко разтворете 1-2 ч.л. брашно от бял трън. Консумирайте 1 път дневно, за предпочитане сутрин.

Опаковка: 200 гр.

Информация за търговци

Този продукт е дистрибутиран от „Здравница“. В случай, че имате тъговски обект на територията на България и Европейския съюз можете да се свържете с нас, за да Ви предоставим ценова листа и условия за партньрство. Повече информация намерете в „За дистрибутори“.

„Здравница“ е регистрирана търговска марка собственост на „Ню Ес Нет“ ЕООД. Предлаганите от нас продукти са със 100% гарантирано качество и притежават всички необходими сертификати.