Верните отговори на вариант II по български и литература за VII клас | Temaonline.bg

2
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

НАЦИОНАЛНО ВЪТРЕШНО ОЦЕНЯВАНЕ
Верните отговори на вариант II по български и литература за VII клас
Резултатите от националното външно оценяване по български език и литература за седми клас ще бъдат обявени до 3 юни 2015 г.

18 Май 2016 09:51
0

принтирай

|

текст

Вариант 2 се падна днес на седмокласниците за националното външно оценяване. На изпита по български език след 7 клас се явиха над 59 000 ученици.

Препитването започна от 10.00 часа, като беше изтеглен изпитният вариант за външното оценяване на седмокласниците. За допълнителния модул седмокласниците трябва да напишат преразказ по откъс от произведението „Родителска среща“ на Михаил Вешим.

 

 

 

Журналист изтегли вариант II за националното външно оценяване по български език и литература за VII клас.

Министърът на образованието и науката Меглена Кунева пожела успех на випуска. Днешният изпит за седмокласниците започва в 10.00 часа, провежда се в два модула. Първият модул продължава 60 минути, а вторият модул – 90 минути, съобщиха от МОН.

Тази година випускът седмокласници е 59 839 и изпитът се провежда във всички основни и средни общообразователни училища в страната.

Резултатите от националното външно оценяване по български език и литература за седми клас ще бъдат обявени до 3 юни 2015 г.