BMW Remote Parking ще паркира колата ви вместо вас (ВИДЕО)

1
Добави коментар
charka
charka

BMW Remote Parking ще спре автомобила, ако някой мине покрай него

BMW 7-серия е най-модерният модел от бранда в момента и в оборудването и можете да намерите всякакви технологични находки, стига да са ви дълбоки джобовете. Една от интересните функции предлагани в 7-серия се казва BMW Remote Parking.

Както подсказва името, функцията ви помага да изкарвате колата от тесни места, където отварянето на вратите би било невъзможно. С помощта на 2.5-инчовия дисплей вграден в дистанционното на ключа ви, може да „заповядате“ на автомобила сам да извърши простата маневра без притеснения, че някой случаен минувач би пострадал от евентуален сблъсък (вижте клипа под статията).
Макар и да няма никой в колата, благодарение на датчици и камери, BMW 7-серия автоматично ще спре, ако забележи, че някой минава зад нея – дори да задържите бутона „park“.

Системата BMW Remote Parking струва само $ 250, но за съжаление в някои страни още не е разрешена за продажба, поради правилата за безопасност на законодателствата (например в САЩ). Е, със сигурност рано или късно тя ще започне да се предлага и като базово оборудване навсякъде.

Ето и видеото: