„50 години номер 8“ – поклонът на големите към Стоичков

2
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Грандьозният спектакъл по случай 50-годишнината на най-известния български футболист докарва в България някои от най-големите имена в световния футбол от последните 20 години

Тази вечер е шоуто, с което легендарният български футболист Христо Стоичков ще отбележи своя юбилей. Носителят на „Златната топка“ е подготвил приятелски мач, в който ще участват родни и чужди величия във футбола. Спектакълът „50 години номер 8“ ще се проведе на националния стадион „Васил Левски“.

Стоичков е име, познато на всеки българин. Притежател е на най-престижните футболни награди в света – „Златна топка“ и „Златна обувка“. Звездата му изгява в червения клуб „ЦСКА“, а след това Христо е привлечен от гранда „Барселона“ за рекордните 4 млн. долара.

Звездният мач ще започне в 20,00 часа. Влизането на националния стадион ще става през 8 пункта. Те ще отворят врати в 15,30, а в рамките на самия стадион ще се влиза след 17,30.

Там се очаква да присъства дори и българският патриарх Неофит, за когото това е първо посещение на футболен мач. Вчера главата на българската православна църква прие Христо Стоичков, който му връчи специална покана за шоуто на стадион „Васил Левски“, както и своя фанелка с №8. 

Виж още: Паметник на Стоичков на стадион „Българска армия“

Юбилеят на Христо Стоичков „50 години номер 8“ променя движението в София. Забранени са престоят и паркирането около Националния стадион „Васил Левски“, където ще се проведе и спектакълът.

Сред специалните гости на носителя на „Златната топка“ са Хосе Мари Бакеро, Хосе Алесанко, Георге Хаджи, Джика Попеску, Михаел Лаудруп, Хулио Салинас, Мигел Надал, Йон Андони Гойкоечеа, Паоло Малдини, Роберто Баджо, Деметрио Албертини, Даниеле Масаро, Иван Саморано, Жан-Пиер Папен. 

Стоичков разкри и кои са треньорите на двата звездни отбор. Тимът на Ицо ще бъде воден от четирима бивши наставници на нападателят на Барселона – първият му треньор в „Марица“ (Пловдив) – Огнян Атанасов, Борислав Ангелов, Димитър Пенев и Христо Бонев. За отбора на звездите наставници ще бъдат Боб Брадли и Хосе-Мари Бакеро.

Виж още: Ирина Бокова предлага Стоичков за посланик на ЮНЕСКО

Автомобилите няма да могат да спират и на моста срещу спортното съоръжение, по улица „Ген. Гурко“ и на площад „Св. Александър Невски“. От 18,00 часа до края на събитието ще бъде забранено и движението на автомобили по улица „Ген. Гурко“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Драган Цанков“ в района на стадиона.

Ограничението не важи за градския транспорт. Частично се променя и маршрутът на автобус 75 – линията ще се движи до Военна академия.