Стоичков събира спортния елит за 50-годишния си юбилей

2
Добави коментар
stuklen
stuklen

Звездите на световния футбол пристигат в София за бенефиса на Христо Стоичков. Шоуто по повод 50-годишния юбилей на бившия носител на „Златната топка“ е…

Звездите на световния футбол пристигат в София за бенефиса на Христо Стоичков. Шоуто по повод 50-годишния юбилей на бившия носител на „Златната топка“ е тази вечер на Националния стадион „Васил Левски“.

На терена в столицата ще излязат Хосе Мария Бакеро, Даниеле Масаро, Карлос Валдерама, Георге Попеску, Георге Хаджи, както и нашите Димитър Бербатов, Красимир Балъков и много други. Гостите успяха да пристигнат в България въпреки проблемите заради стачки на европейски авиокомпании, заради които се наложиха смени на полети.

Искам хората да дойдат да видят един спектакъл. Той е за всички българи. Не съм забравил откъде съм тръгнал. Избрахме датата 20 май. За мен ще остане паметна, както за България и за дриймтима на „Барселона“ заради спечелената първа европейска шампионска титла през 1992 г., каза Стоичков.

Гордейте се с този българин. Знам, че и в България има противоречиви мнения, но Стоичков е голям българин, мерило за футбола по цял свят. Знам, че е и голямо магаре, но всички ние дойдохме в България, за да сме рамо до рамо с това специално магаре“, заяви на пресконференция в четвъртък Хосе Мария Бакеро.

Отборът на Христо Стоичков ще бъде воден от Огнян Атанасов – първия ми треньор в „Марица“, от Борис Ангелов, Димитър Пенев и Христо Бонев. На другия отбор треньор ще е Бакеро, той си беше капитан на дриймтийма и все едно треньор“,

ВИП ложата, изградена върху закритата лекоатлетическа писта във вътрешността на сектор „А“, ще посрещне 750 специални гости от цял свят. А за така наречените златни гости на златния 50-годишен юбилей на златната левачка от златното поколение на българския футбол и декорацията ще е тематична – златна.

Стоичков ще има специални гости и в сектор „В“ – очаква се там да се съберат и 150 легенди на българския футбол, към които Камата е засвидетелствал уважение с покана за юбилейния си мач. И в тази зона е обособена допълнителна зона за гости.

Президентът на България Росен Плевнелиев, президенти на „Барселона“ и личности от световния футбол ще бъдат на трибуните, но специални за Стоичков хора ще бъдат част и от програмата, съпътстваща двубоя. Освен всички мъжки момчета от футбола Ицо е пожелал и две дами да участват в шоуто. „Ако ще има жени, това са Стефка Костадинова и Илияна Раева“, казал Стоичков при подреждането на програмата.

„Този празник е за всички българи, защото те го заслужават и аз не съм забравил, че съм тръгнал оттук“, обяви звездата на българския футбол Христо Стоичков, ден преди юбилейния мач „50 години номер 8″.

„Избрахме една специална дата, каквато е 20 май. Тя ще остане специална за мен, за България и най-вече за дриймтийм на Барселона, спечелил първата Европейска шампионска титла през 92-ра година. Изключително съм щастлив и радостен, че днес има възможността да представя някои от бившите ми колеги, съотборници, с които сме играли в годините, противници, но останахме приятели извън терена. Подготвили сме нещо специално, хората ще бъдат изненадани“, сподели носителят на Златната топка.

„Щастлив съм, че ще бъда отново на терена с тези футболисти и ще дадем всичко от нас, за да покажем, че празникът не е само за нас, а за всички хора, които са на трибуните“, добави той.

Юбилеят на Христо Стоичков „50 години номер 8″ променя движението в София. Забранени са престоят и паркирането около Националния стадион „Васил Левски“, където ще се проведе и спектакълът.

Автомобилите няма да могат да спират и на моста срещу спортното съоръжение, по улица „Ген. Гурко“ и на площад „Св. Александър Невски“. От 18.00 часа до края на събитието ще бъде забранено и движението на автомобили по улица „Ген. Гурко“, „ бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Драган Цанков“ в района на стадиона.

Ограничението не важи за градския транспорт. Частично се променя и маршрутът на автобус 75 – линията ще се движи до Военна академия.

Ако материала Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Тагове България | футбол | Христо Стойчков | треньор | гости | топка

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!