Пиян баща едва не уби децата си в катастрофа

7
Добави коментар
rado_helius
rado_helius

Пиян баща за малко да погуби малките си деца в катастрофа.

28-годишният Красимир Б. от монтанското село Расово ударил в петък голфа си в железобетонен стълб в селото, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Монтана.
При катастрофата са пострадали двете му деца – Бисер на 10 г. и 8-годишната Снежина, които били в колата. Те са със средни телесни повреди – травматичен шок и счупена бедрена кост. Няма опасност за живота им. Проверка с дрегер установила, че Красимир Б. шофира с 1,08 промила алкохол в кръвта. Нарушителят е отказал кръвна проба. Срещу него е заведено дознание.
Трима души загинаха на място при катастрофа край Разград, съобщиха от Областна дирекция „Полиция“ в Разград. Инцидентът е станал в четвъртък в 19.20 ч. на пътя Русе-Разград, преди разклона за село Езерче. Лек автомобил „Форд Мондео“ с разградска регистрация, управляван от 44-годишния Р.Я. от с. Езерче, навлязъл в насрещната лента и се блъснал челно в камион „Мерцедес“ с шуменска регистрация, управляван от З.В. (60 г.) от Нови пазар.
Р.Я. загубил контрол над автомобила на права пътна отсечка заради несъобразена скорост, уточниха от полицията.
При сблъсъка водачът на лекия автомобил и пътниците Х.М. на 29 г. от с.Ясеновец и М.С. на 36 г. от с. Езерче умират на място.
Труповете се откарани за аутопсия в МБАЛ-Разград. От направената справка е установено, че Р.Я. не е притежавал щофьорска книжка. По случая е образувано досъдебно производство.
Осем души са загинали през изминалото денонощие при 21 тежки катастрофи. 18 са ранените, трима са с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на МВР.
На територията на София за последните 24 часа са станали две тежки катастрофи и 76 леки, ранени са двама, няма загинали.