Афилиейт маркетинг – Affiliate мрежи и програми. Афилиейт marketing. Affiliate маркетинг

1
Добави коментар

Как да стартирате ваша собствена програма за афилиейт маркетинг?

Афилиейт програмите са инструменти на маркетинга, благодарение на които определена фирма заплаща на свои партньори конкретно възнаграждение според постигнати резултати. Примерно даден сайт би могъл да плати за пренасочени регистрирани потребители. Oнлайн магазин може да заплати на свой партньор определен процент от продажбите, на клиентите дошли през партньорския сайт. Тази форма на рекламиране се ползва особено при уеб сайтове за групово пазаруване. В тази статия ще дадем някои препоръки за това по какъв начин да стартирате ваша собствена афилиейт програма.
affiliate marketing
Разгледайте какви са сегашните Ви клиенти и посетители.
Ключов етап при положителните резултати на всяка програма за афилиейт маркетинг е да намерите подходящи уеб сайтове, чиито посетители са Потенциални ваши клиенти. Направете анализ на регистрираните на вашия блог посетители, регистрираните за информационните Ви бюлетини и лицата, които са почитатели на Вашата Facebook фенстраница.

Помислете по какъв начин ще рекламирате вашата афилиейт програма. Нужно е да се целите извън кръга на сегашните посетители на страницата ви. Потърсете подходящи блогъри и собственици на сайтове с релевантна тематика. Свържете се директно с тях. Бихте могли да пробвате и контакти и през някоя от мрежите за програми за афилиейт маркетинг. афилиат

Информирайте хората за програмата за афилиейт маркетинг.
Публикувайте една статия в личния си блог с точни и ясни обяснения на афилиейт програмата. Публикувайте я във Вашата фен страница. Пратете мейли на партньори, които биха ви били от полза. Регистрирайте я в специализирани страници за афилиейт маркетинг. От значение е качеството, а не количеството на вербуваните партньорски уеб сайтове.

Внимателно следете постигнатите резултати от програмата.
Ако не следите внимателно един показател, значи не може да го подобрите. Ползвайте инструменти като Гугъл аналитикс , за да прецените откъде идва трафикът към уеб сайта ви и какви резултати Ви носи.

Някои основни въпроси, на които да си отговорите:
Кой от афилиейт партньорите Ви носи максимален трафик? Може ли да го стимулирате да докара още потенциални клиенти на сайта Ви? Кой ви носи най-малко трафик? Струва ли си да участва във вашата партньорска мрежа?
Дали печалбите, благодарение на конкретен партньор си заслужават? Би могло да се окаже, че през конкретни уеб сайтове идват посетители, които после постоянно създават проблеми и правят рекламации. Преценете дали си струва да останат в програмата. В общи линии непрекъснато трябва да инвестирате средства в това, което ви носи резултати и да се прекратява партньорството с уеб сайтове, от които нямате резултат.

 

Афилиейт маркетинг