Мини Купър – модели и авточасти. Видео, снимки и статии

1
Добави коментар

Мини Купър
Тагове: автомобили, текст, драйв, мини, купър, модели, авточасти, части

По случай 50 годишнината на марката, бяха представени две нови версии на легендарната кола.

Двата нови модела носят имената на предградия в Англия и бяха представени на тържествата по повод 50 годишния юбилей в Mini United, провел се на пистата Silverstone между 22 и 24 май.

 

MINI 50 Mayfair и 50 Camden ще притежават уникални отличителни допълнения, производството им ще стартира през септември и ще продължи една година.

 

Mоделите ще се предлагат оборудвани с три агрегата – 1.6-литров със 120 к.с.; турбо-мотор със 175 к.с. (за версията Cooper S) и един четирицилиндров дизел, доставящ 110 к.с. и среден разход на гориво в рамките на 3.9 л. на 100 км. пробег.

 

Външно двата модела ще се отличават с променена хромирана радиаторна решетка, обозначена с емблема „50“, специален надпис, позициониран елегантно до мигачите на предните калници и нови уникални цветове на купето и интериора.

 

MINI 50 Mayfair ще се предлага в три цвята – Hot Chocolate, Pepper White и Midnight Black, като без значени от цвета, покрива винаги ще бъде покрит с бял цвят.

 

Модификацията ще бъде налична за всички варианти на MINI (Cooper, Convertible и Clubman), ще предлага висококачествена стерео уредба и 17-инчови джанти, боядисани в бяло. Първата модификация на MINI, обозначена като Mayfair се появява през 1982 година и се отличава с екстравагантен екстериор и висококачествен лукс.

 

MINI 50 Camden ще се предлага оцветен с боя металик – White Silver metallic, Midnight Black metallic и Blue metallic, също с бял покрив. Освен, чрез уникалните допълнения, моделът ще се отличава и със 17-инчовите алуминиеви колела и уникална Harman Kardon HiFi система.

И двата модела ще разполагат с навигационна система, сензори за дъжд, автоматичен климатик, автоматични фарове и др. Серийно колите ще се оборудват с 6-степенна ръчна скоростна кутия, но като опция ще се предлага и автоматик с възможност за смяна на предавките от волана.

Виж още инфо