Подложки за чаши „Снежинка“

9
Добави коментар
DoKtOrA78
DoKtOrA78

Една лесна, но ефектна идея за зимна декорация – собственоръчно направени подложки за чаши със „снежна“ декорация. Проектът е лесен и евтин за изпълнение, но ще направи всяко празнично парти или вечеря у дома уникални и интересни.

Необходими материали:

Ножици Линийка Филц в два контрастни цвята Бял тюл 50 см. кадифена лента с ширина 1 см. – в цвят, близък до базисния нюанс на филца във всяка подложка Блестящи пайети с различни форми Лепило за тъкани

Инструкции:

1. Срежете от филца в базисен цвят (тук той е в бяло) квадрат с размери 11 х 11 см. Срежете квадрат със същите размери и от тюла. Срежете от кадифената лента 4 парчета с дължина 11 см.

2. Изберете картинка на снежинка и я увеличете до размер 10 см. в диаметър. Използвайте хартиеното копие на снежинката, за да направите шаблон и да отрежете същата форма от филца в контрастен цвят (тук той е в пурпурно).

3. Залепете филцовата снежинка в центъра на квадратчето от бял филц. Разпръснете блестящи пайети около нея – можете да поръсите самата снежинка с блестящ прах за декорация. Отгоре поставете квадратчето, изрязано от тюл и изравнете ръбовете.

4. Капнете малко от лепилото за тъкани по четирите страни на подложката – на около 3 мм от ръбовете.

5. Поставете четирите парчета кадифена лента по цялата дължина на всеки от четирите ръба на поставката, припокривайки ги в ъглите. Притиснете ги добре, за да залепнат стабилно. Оставете лепилото да изсъхне добре.