Афилиейт програми – Affiliate marketing

1
Добави коментар

Представям си как седите пред компютъра, отвътре желанието ви да изкарвате пари от интернет гори с пълна сила, но пръстите ви се колебаят върху клавиатурата и мишката. Не знаете откъде да започнете. Отвсякъде ви залива информация – полезна, безполезна, смислена, безсмислена… Има една поговорка “И най-дългото пътуване започва с първата стъпка”. Е, ако не знаете къде да стъпите първо, ето няколко идеи що се отнася до афилиейт маркетинга.

Както вече знаете, афилиейт маркетингът е може би най-добрият онлайн бизнес за прощъпулник, а и не само. Но тъй като е доста експлоатирана тема, ще ви трябват седмици четене по блогове, форуми и други сайтове, за да се ориентирате в картинката и да съставите строен план.

В следващи статии ще ви давам изчерпателни инструкции, идеи и съвети в тази област, но днес ще ви представя най-важните стъпки, които ще ви помогнат да стартирате успешен афилиейт бизнес. Ето ги и тях:

1. Регистрирайте се в няколко мрежи

Афилиейт мрежите ще бъдат вашият най-добър приятел. Те са източници на оферти, които вие да промотирате и да получавате комисионна. Ето от къде да започнете:

Commission JunctionClickBankNeverBlue AdsCopeac Намерете страниците за подаване на молба за активиране на акаунт и попълнете формата за заявка. До 1-2 дни или ще се свържат с вас за повече информация, или направо ще активират акаунта ви. Условията са различни за различните мрежи.

Когато акаунтът ви е активиран, влезте в него и разгледайте наличните оферти, възможности… Ориентирайте се в средата, защото тук ще прекарвате доста време.

2. Направете си акаунти в PPC сайтове

Тъй като една от основните техники за осигуряване на трафик към афилиейт оферти е чрез Pay-per-click методи, необходимо е да се регистрирате в основните сайтове, които предлагат такива услуги. Това са:

Google AdWordsYahoo Search MarketingMicrosoft AdCenterЗапознайте се с работната среда, защото и тук ще висите доста и дори ще ви писне, но ще сте доволни, че правите парички.

3. Изберете си първоначална ниша

Съществуват стотици и дори хиляди оферти, които са на ваше разположение за промотиране в различните афилиейт мрежи. Но не можете да се справите с всички наведнъж. Затова в началото си изберете една ниша, в която предпочитате да работите и темата ви е приятна и започнете с оферти в нея.

Например, ако се интересувате от спорт и здравословно хранене – има много оферти в тази област. Ако имате интереси във финансовата област – има десетки оферти за промотиране на финансови продукти. Просто се насочете в една област. Не се притеснявайте, не сте задължени да работите в нея цял живот, това е само началото за вас.

4. Намерете оферти в тази ниша

Сега е време да се поразровите в афилиейт мрежите и да видите какво ви предлагат. Офертите им обикновено са структурирани в категории, така че можете да изберете категория, която съответства на вашата ниша.

Харесайте си няколко оферти и разгледайте условията, които те предлагат. Запазете си информацията за по-късно използване.

5. Направете си сайт и представете офертите на него

Имайки нишата и офертите под ръка, изберете подходящо име на домейн и си осигурете хостинг. След това, опасявам се, трябва да се свърши малко работа. Трябва да подготвите дизайна на вашия сайт и да го направите. Принципно, за целта не е необходимо да сте уеб дизайнер, но опитът много помага.

Ако сте начинаещи в уебдизайна (а и не само тогава), можете да използвате готови системи за управление на съдържението, като:

WordPressJoomlaDrupal В сайта си включете подходящо съдържание и линкове към офертите, които промотирате. Тези линкове се вземат от съответната страница в афилиейт мрежата и дават информация, че клиентът е изпратен от вас, за да получите комисионна.

6. Промотирайте сайта

Ето тук идва трудната част. Ще има много статии по тази тема за в бъдеще, но не ме чакайте, а започвайте да действате. Основните методи за промотиране, които стоят пред вас са:

Pay-per-click маркетинг – бързи резултати, но може да ви излезе скъпо. Search Engine Optimization – безплатно, но изисква много време, за да проработи. Buzz Marketing – можете да постигнете добри резултати, но трудно се осигурява таргетиран трафик. Както виждате, всеки от основните методи има и предимства и недостатъци. Захванете се с този, които най-много ви допада и се специализирайте в него – така ще постигнете максимални резултати.

7. Test, Track, Improve, Scale

Позволих си да изпиша тези три думи на английски, защото така се срещат по популярните блогове за афилиейт маркетинг. След като стартирате първата си кампания, вашите задачи са следните:

Тествайте всичко – обявите си, офертите си, ключовите си думи, landing страниците си. Следете всичко – знайте коя обява, коя страница, коя ключова дума колко кликове, колко разходи и колко приходи ви носи. Ако нямате обратна връзка, все едно сте слепи и глухи. Подобрявайте – след като имате обратната информация, регулярно отстранявайте губещите елементи и добавяйте печеливши такива. Така ще можете да постигнете стабилен прогрес. Скалирайте – увеличавайте обемите, увеличавайте обхватите, така ще позволите на вашия афилиейт бизнес да се разрастне – така ще се увеличат и доходите ви. ***

Ако
следвате тези първи 7 стъпки, ще навлезете достатъчно бързо в афилиейт
бизнеса, ще придобиете нови умения и знания и ще  можете да го развивате
успешно и по-бързо от мудните ви  колеги, изпаднали в “парализа на
анализа”.

Полезни връзки:

Афилиейт – Affiliate
Сео оптимизиране – Seo оптимизация
Уеб дизайн – Web дизайн
Уеб маркетинг – Онлайн маркетинг – Интернет маркетинг
Уеб реклама – Интернет реклама – Онлайн реклама
Internet реклама – Online реклама – Web реклама
Онлайн marketing – Интернет marketing – Уеб marketing
Сео оптимизиране – Seo оптимизация
Уеб дизайн – Web дизайн

Тагове:  афилиейт,маркетинг,мрежи,програма,пари,онлайн,интернет,affiliate,afileit,marketing,mreji,programa,pari,internet