Варна– пещерата Постойна и замъка Предяма – Верона – Падуа -Флоренция – Пиза – Болоня- Венеция

1
Добави коментар

Варна– пещерата Постойна и замъка Предяма – Верона – Падуа -Флоренция – Пиза – Болоня- Венеция

Дата: 30.08.2016 -05.09.2016

4нощувки със закуски

Маршрут: Варна – Шумен-Търговище – Велико Търново – Севлиево – Любляна- Падуа-Верона-Флоренция – Пиза – Болоня – Венеция – Варна

Програма:

1 ден  – Отпътуване от Варна в 18.00 ч. От ул.Антим I, от Шумен в 19.00 ч. от 5ти км, от Велико Търново – 20:15 ч. от автогара „Юг“ , от Севлиево – 22 ч. от бензиностанция „Еко“ до Идеал Стандарт   и от София в 00.30 ч. от  храм паметник Александър Невски по маршрут : София – Белград – Загреб – Любляна. Нощен преход.

 

2 ден: Любляна -Постойна

 Пристигане в района на Любляна около обяд.Настаняване в хотел.Свободно време за почивка или *По-желание посещение на пещерата „ Постойна” и замъка Предяма – една от най-  известните и лесно достъпни за посетители пещери. Дължината и е 20 км / разглежда се с електрическо влакче. Пещерата Постойна се смята за истинско чудо на природата и е част от забележителностите, които са в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО (UNESCO). Посещение на замъка Предяма – изграден в самата скала. Замъкът Предяма (Predjama) с право може да бъде наречен най-красивият ренесансов замък в цяла Словения. Той се намира близо до град Постойна (Postojna). В продължение на стотици години замъкът сякаш е кацнал гордо на скала, и се извисява на височина от сто метра. Замъкът Предяма е построен като непревземаема крепост, в която никой да не може да проникне.Връщане в хотела .Нощувка.

 

3 ден :Любляна – Падуа – Верона – Монтекатини / Флоренция/   

Закуска. Около 08:00ч. Отпътуване за Падуа.

Програма в Падуа: Стария град, Падуанския университет, най-стария в Италия след  този в Болония  (тук са преподавали Петрарка и Галилей и са получили образованието си Дантe и Коперник),  Базиликата Сан Антонио, която съхранява мощите на чудотвореца Св. Антоний Падуански, Кафене Педроки, наречено още Кафене без врати, едно от най-големите в света, от 18 в. събира елита на обществото.  Отпътуване за Верона около 13:00ч.

Верона / Градът на Ромео и Жулиета / –  Верона е красива смесица от естетическа красота и романтика, което я прави популярна туристическа дестинация. Сред главните атракции е римския амфитетър, символ на града, построен през II век, който и до днес се използва като сцена за опери и концерти. Домът на Жулиета, който е бил собстеност на Капулети, се намира в близост до площада Ербе и е строен през XIII век. Във вътрешния двор на къщата може да се види скулптура на Жулиета, направена от бронз, както и прочутия балкон от който се е виждала със своя любим Ромео. Пешеходна разходка в историческия център на града: Арена ди Верона – един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа; площад „Бра“ – най-големият площад на Верона и един от най-просторните и внушителни в цяла Европа; Къщата на Жулиета; площад „Деле Ербе“ – старият римски форум; площад „Синьория“ – аристократичният площад на Верона. Свободно време. Отпътуване от Верона около 17:00ч. за спа курорта Монтекатини Терме в близост до Флоренция.

Пристигане вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка .

 

4 ден  Флоренция – Пиза

Закуска.Около 08:30ч. отпътуване за Флоренция. Градът е събрал толкова много изкуство и история , родил е толкова много велики умове и до днес предлага толкова зашеметяващи гледки , че колкото и пъти да се върнете в „ Столицата“ на Тоскана , никога няма да може да кажете , че я познавате. Туристическа програма с местен екскурзовод  / необходимо е ползване на местен и градски транспорт около 5 евро / – Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ с купола на Брунелески – третата по големина църква в света. Освен красиви стенописи и фрески , тук ви очаква и огромен часовник от 1443г,който работи и до днес , а стрелките му се движат на обратно.Намираща се на площад Дуомо , до върха на катедралата водят 463 стъпала , които ще ви отведът до невероятна гледка. Ще видим църквата „ Санта Кроче“ – Пантеона на Италия ,където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели и Росини ; Кулата на Джото; площад „Синьория“ – сърцето на Флоренция.Тук се издига „Палацо Векио“ с часовниковата кула. Площада е заобиколен от склуптори на известни творци, сред които и копие на „Давид „ на Микеланджело. „Палацо Векио“ -изграден в готически стил.Някога бил дом на фамилия Медичи.Днес сред залите ,отворени за посещение, са Залата на Лилиите и Стаята на Стихиите ,а градската управа отново заседава тук. Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио / Стария мост/. Ако минавате по моста със своята половинка не забравяйте да си носите катинарче ,да го заключите за моста и да хвърлите ключа в реката ,за да трае вечно любовта ви. – „Мостът на златарите“, дворецът „Пити“ и градините „Боболи“. По желание с предварителна заявка : посещение на галерия „Уфици“ с местен екскурзовод.В галерията са изложени уникални произведения на изкуството от различни епохи,сред които и творби от личната колекция на Медичите.Можете да видите склуптори на Джото , Микеланджело , Рафаело ,Рубенс , Леонардо Да Винчи.От терасата на галерията се открива прекрасна гледка към Понте Векио и река Арно. Връщане в хотела надвечер.Нощувка.

 

5 ден : Флоренция – Пиза – Болоня – Венеция

Закуска.* По – желание около 08:30ч. екскурзия до Пиза – Разглеждане на площада „Пиаца дел Дуомо“ или също наречен Площада на чудесата. Целият площад е обявен за обект на световното културно и природно наследство, тъй като е признат за един от основните центрове на средновековното изкуство в света, и сградите, в допълнение към Наклонената кула, включват Duomo (Катедралата), Баптистерията, и Camposanto – Покритото гробище , в превод името означава „ свещена земя“.Наречено е така ,защотото след последния кръстоносен поход , кръстоносци донесли тук пръст от Голгота. През 1278 г. ,Джовани ди Симоне проектира мраморната обител, за да обгради свещената земя. Свободно време. Отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка в Болоня: Площад Маджоре с Фонтанът на Нептун – фонтана е открит през 1567год., а в краката на Бога на морето се намират 4 статуи , които символизират 4 те познати до тогава реки : Амазонка,Ганг , Нил и Дунав.; красивият площад „Маджоре“, където се намира базиликата „Сан Петронио“, и двете кули „Асинели“ и „Гаризенда“ – символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня / най- старият Университет в Европа./ или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия. Свободно време с възможност за обяд. Отпътуване за Венеция. Настаняване в района на града. Нощувка

 

6 ден – Венеция – България

Закуска.Около 08:30ч. Отпътуване с корабче за Венеция. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад “Сан Марко” с едноименната  Базилика, където се пазят мощите  на Св.Марко – покровител на града,  Двореца  на  Дожите /отвън/,  Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, разходка по тесните улички с пъстри сувинирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. По желание посещение на „Двореца на Дожите“ – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време за разходка , посещение на музеи по избор или да се разходите из малките кокетни улички и да изпиете чаша италианско кафе. Следобяд отпътуване за България.Нощен преход.

7 ден : София – Варна

Пристигане в София около обяд . Във Варна надвечер.

 

На човек в двойна/тройна стая

Отпътуване от Варна/ Шумен

475 лв

Отпътуване от Велико Търново/ Севлиево

445 лв

Отпътуване от София

430 лв

Пакетната цена е в лева на човек и включва: 

транспорт с лицензиран автобус за международни превози / 4 нощувки със закуски в хотели 3* от които /1 нощувка в Любляна или околността ; 2 нощувки в Монтекатини Терме до Флоренция ; 1 нощувка в района на  Венеция/ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 2000 евро за лица до 65г Водач по време на пътуването Екскурзоводско обслужване Всички пътни , гранични такси и чек пойнти в градовете Екскурзионна програма с екскурзовод и посещение на Верона ; Падуа и Болоня – /Без включени входни такси за обекти по желание / Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция

 

Цената не включва: 

Екскурзия до пещерата Постойна и замъка Предяма с екскурзовод на български език – 15euro /без включени входни такси/ Екскурзия до Пиза с екскурзовод на български език  – 15 еur /без включени входни такси за обектите/ ; Корабчето до Венеция – 22 евро. Посещение на галерия „Уфици“ с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. – 30 eur. / Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., валидна при представяне на документ за самоличност на място. – 20 eur/ Доплащане за единична стая – 200лв : Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел – 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*) Местен/градски транспорт във Флоренция: 5 EUR (двупосочен билет) Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR) Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт доплащане за медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 2000 € за лица от 65г. – 70 г. – 6лв / от  71-79.99 год. – 8.00 лв.; лица 80 и повече години не се застраховат

Ориентировъчни такси на обектите:

Словения :

замъка Предяма – 12 € за възр. за деца до 15 г. – 7 €;          

пещерата Постойна – 23 € за възр. деца до 15 г. – 14 €;        

пещерата Постойна+замъка Предяма – 32 € за възр.  за студенти и ученици от 16-25 г. – 26 €; деца до 15 г. – 19 €

Флоренция :

Входни такси за църквата „Санта Кроче“ (6 EUR), двореца „Пити“ (11,5 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията Сан Джовани (10 EUR), Палацо Векио (8 EUR)

Пиза :

Площада на чудесата – Катедралата- 2 евро /Баптистерията – 5 евро / Наклонената кула- 15 евро

ВЕРОНА:

Арена ди Верона – 6,00 EUR; Къщата на Жулиета – 6,00 EUR; Старият дворец – 6 EUR

Венеция:

Корабче от Пунта Сабиони до Сан Марко – 22,00 EUR;  Маршрутно корабче по Канале Гранде за 60мин. – 6.50 EUR;  Двореца на Дожите – 13 EUR (раб.време 9-19ч. и 8.30-17ч. в неделя);  Ка д`Оро – 7 EUR;  Базиликата Сан Марко – Иконостаса – 2 EUR + Венецианските коне – 5 EUR;  Кулата Сан Марко – 8 EUR, 

 

* Забележка

* Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат от България , тъй като са обвързани с мнимален брой участници и резервации

* Възможна е промяна в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от часовете на резервация за историческите обекти.

* Упоменатите часове са ориентировъчни и ще търпят промени по време на пътуването без да се ощетява групата.

* Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността, датата , която е сключен договорът на записване. 

*  Входните такси на обектите са ориентировъчни и Агенцията не носи отговорност за промяната им в хода на екскурзията.

 

Mинимален брой участници за осъществяване на екскурзията – 35 човека :

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи:  7  дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за

съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: депозит от 50 % от пакетната цена; доплащане 7 дни преди датата на отпътуване.

 

 

Застраховка „ Отмяна на пътуване“

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

НираМар Травел ООД  има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД „Армеец ”. Сертификатът към застрахователната полица е с

№ 1540013150000497962